• rock
  • garage
  • blues

Do 16-06 | Patronaat | Open 19.30 u Aanvang 20.00 u | € 12,50 (ex fee)

C.W. Stoneking (AUS) + The Mourning Glories

C.W. Stoneking (AUS) + The Mourning Glories

Traditionele blues- en jazzmuziek van de jaren twintig en dertig gecombineerd met exotica, hillbilly, gospel, blues, country en Caribische muziek. 

Has C.W. Stoneking gon’ boogaloo? De titel van zijn eerste nieuwe album in zes jaar is toepasselijk want hij heeft zijn succesformule en vooral zijn vintage National gitaar en banjo aan de wilgen gehangen en is de wondere wereld van de electriciteit in gedoken. Er hangt nu een goudkleurige Fender om zijn schouder en dat zullen we horen ook! De twaalf rock’n’gospel dancehall blues krakers zijn met zijn volledige band direct op tape geslingerd. En dat in het rurale Victoria, Australië in twee dagen met twee microfoons op twee sporen. Geen overdubs, geen edits en de ‘mix’ vond plaats door elk nummer weer te schuiven met de bandleden in de opnameruimte. Zoals de nummers op band kwamen, zo bleven ze ook. C.W. Stoneking heeft de koloniale luchtvochtige jungle verruild voor snikhete droge gronden en vond daar zijn eigen hokum wall of sound, yowzah!

Met drie stemmen, tokkelbanjo en speciekuipbas snijden The Mourning Glories recht in je ziel. Dit trio met roots in Frankrijk, Canada en Mississippi mengt jodelen met murder ballads, ukulele met slechte whisky en meerstemmige zang met diepe droefenis. Een klaagzang op het leven, guaranteed to swoon.

ook interessant

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring