• stage1.5
  • haarlem on air

Zo 16-08 | Patronaat | Open: 19:30 u Aanvang: 20:00 u | € 15,-

Stage 1,5:

Gesprekspodium - Diversiteit in de Culturele Sector, waar te beginnen?Met:
Jolanda Beyer (Algemeen Directeur Patronaat)
Okrah Donkor (Triple Threat)
Munira Blom (Reggae Movement)
Wesley Texel (DJ Waxfiend)
Dionne Abdoellhafiezkhan (Izi Solutions)
Moderator: Wijnand Stomp

Gesprekspodium - Diversiteit in de Culturele Sector, waar te beginnen?

Patronaat heropent! Vanaf juni zijn de zalen geopend voor nieuw, fris, aangepast programma voor een klein publiek. We kijken er naar uit jullie weer te ontvangen. Lees op onze homepage de FAQ over Corona-maatregelen en hoe Patronaat hier mee om gaat. In het bestelproces van tickets krijg je meer informatie over onze 1,5 meter concerten, en je krijgt uiterlijk 24 uur voor het concert nog een informatiemail toegezonden. Heb je vragen? Mail ons op: info@patronaat.nl 

Een Haarlem On Air rond-de-tafel gesprek met publiek over diversiteit in cultuur met sprekers die het gesprek met elkaar aan gaan. Wat gaat goed, waar kan meer aandacht aan besteed worden? Schuif aan en laat je inspireren en informeren door drie sprekers uit het veld. Tickets voor deze sessie zijn nu te koop. 

Na de moord op George Floyd in de VS, wordt er wereldwijd actiegevoerd om aandacht te vragen voor racisme en sociale ongelijkheid. Ook in Nederland is er een golf van protesten door het land gegaan. In o.a. de culturele sector is er online actie gevoerd met de campagne #theshowmustbepaused. In het kader van black lives matter willen we ons licht laten schijnen op die culturele wereld. Hoe divers en inclusief is deze omgeving momenteel? Wat gaat goed, en waar kan nog meer aandacht aan besteed worden? Waar willen we concreet heen en wat is hiervoor nodig?

Sprekers:

Jolanda Beyer is Algemeen Directeur van Patronaat sinds januari 2020. Daarvoor was zij algemeen directeur bij De Balie. Ze deelt met ons haar ideeen over diversiteit in het programma van een poppodium, maar ook in de organisatie. Hoe zorg je ervoor dat iedereen zich welkom voelt, zowel voor als achter de schermen?

Okrah Donkor is initiatiefnemer van Triple Threat en Haarlemmer van het jaar. Triple Threat is een community die jongeren uit Schalkwijk verbindt door muziek, dans en sport. Naschoolse activiteiten in de cultuur, waarom doen niet meer ondernemers en scholen dat op die manier? Hoe ziet hij zijn rol in diversiteit in de stad en in de culturele instellingen?

Dionne Abdoellhafiezkhan van Izi Solutions strijd al jaren tegen etnisch profileren en vindt dat er nog een hoop moet gebeuren. Met Izi Solutions zoekt ze oplossingen voor complexe maatschappelijke vraagstukken, zoals loopbaanbegeleiding aan jongeren, en inclusiviteit laten doordringen bij instellingen. Hoe gaan culturele instellingen om met cultuurverschillen en wat zijn de grootste valkuilen?

Wesley Texel is beter bekend als DJ Waxfiend. Wesley is co-founder van Encore en programmeur bij Paradiso. Zijn ervaring met diverse programmering gaat al jaren terug, en als artiest kent hij als geen ander ook de andere kant van het verhaal. Hoe ervaart de artiest de diversiteit in de culturele wereld, zoals die nu is? En hoe kan een programmeur daar op inspelen?

Over de host:

Mister Anansi, oftewel Wijnand Stomp, is theatermaker, kids-Comedian en één van de beste theatrale vertellers die Nederland rijk is. Tijdens de BLM demonstratie in Haarlem was hij de host, en tijdens het panelgesprek is hij de gespreksleider.


Dit gesprek valt onder platform Haarlem On Air, en is een initiatief van Munira Blom (Reggae Movement) en Patronaat.

 

ook interessant

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring