• pop
  • gospel
  • funk
  • singer-songwriter
  • indie

Za 17-10 | Doopsgezinde Kerk | Open 19.15u Aanvang 20.00u | € 26,- vvk (ex fee)

Take me to Church:

Gabriel Rios (B)
Gotcha!
The Gospel Sessions

Gotcha! + Gabriel Rios (B) + The Gospel Sessions

Deze tweede show  in dit Take me to Church-weekend vindt plaats in de Doopsgezinde kerk, aan de Frankestraat in Haarlem. 

Patronaat en Gitaarlem hebben de handen ineen geslagen voor ‘Take me to Church’. Een unieke reeks concerten met bands van eigen bodem en internationale grootheden. Op vrijdag 16 oktober in de Groenmarktkerk hebben Novastar, Sue The Night en Bertolf het glas in lood nog meer kleur geven dan het al heeft in een uitverkochte show. En op zaterdag 17 oktober wordt in de Doopsgezinde kerk geluisterd naar Gabriel Rios, Gotcha! en Gospel Sessions, waarbij de toch al van zichzelf zo intieme kerk omgebouwd wordt tot een magische concertzaal. 

Gabriel Rios (B)
Alweer bijna tien jaar geleden brak de Puertoricaanse Belg Gabriel Rios door met Broad Daylight dat op zijn debuutalbum Ghostboy staat. Op dat debuutalbum laat hij een duidelijke mix van hiphop, latin, elektronica en rock horen. Nadat Rios een aantal jaren doorbracht in New York heeft hij zijn geluid extreem veranderd. Dat is maar al te goed te horen op zijn meest recente werk dat hij in 2014 uitbracht. Op ‘This Marauder’s Midnight’ zijn de liedjes kleiner en intiemer, maar toch groots. Met enkel een akoestische gitaar, strijkers en soms een trompet maakt Gabriel Rios waar dat hij een fantastische songwriter is.

Gotcha!
De lokale helden van Gotcha! staan bekend om hun bombastische funky hiphop. Afgelopen jaar werd ‘Back To the Moon’ uitgebracht dat een gemêleerd geluid heeft. Het is een misverstand om te concluderen dat de band hun wilde haren is verloren. Na een paar jaar radiostilte heeft hun tussenpauze juist gezorgd voor meer ruimte om overal en nergens muzikale ervaring op te doen en dat is te duidelijk te horen in hun nieuwe werk. Meer rust, maar niet minder groovy. Vanavond zal ook Gotcha! een aangepaste set doen in de kerk.

The Gospel Sessions
Een kerk zonder koor is als een gitaar zonder snaren. Daarom is The Gospel Sessions uitgenodigd op deze mooie dag om hun hoopvolle gospel te spelen in de Doopsgezinde Kerk. De op Excelsior Recordings getekende band maakt in plaats van een orgel gebruik van rock ’n roll invloeden. Denk aan melodieuze gitaarriffs en een ingetogen, maar toch kleurrijk geluid. In het vooruitschiet speelt de band nog op festivals als Noorderzon en Into The Great Wide Open. 

ook interessant

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring