• indie
  • stage1.5
  • singer-songwriter
  • punk
  • showcase

Za 17-10 | Patronaat | Open: 20:00 u Aanvang: 20:30 u | ticket €12,50 / passe-partout €17,50 | Pin Only

Stage 1,5:

The Avonden
Personal Trainer

Subroutine Weekend Part II: The Avonden + Personal Trainer

Platenlabel Subroutine viert in 2020 haar vijftienjarig bestaan, en wij vieren dat graag mee! Twee avonden vol live muziek van de beste indie bands van het moment: vrijdag 16 oktober Apneu en Global Charming en zaterdag 17 oktober Personal Trainer en The Avonden.

Tickets zijn 10 euro + 2,50 servicekosten per dag, met een beperkt aantal passe-partouts van 15 euro + 2.50 servicekosten voor twee dagen toegang! Klik hier voor een passe-partout.

Label Subroutine viert in 2020 zowel haar vijftienjarig bestaan, haar honderdste release [SR100: The Avonden - 'Catch / Never Understand' ] en de samenwerking met de vijftigste Nederlandse act. Opgericht in 2005 in VERA Groningen, is het label de laatste jaren een belangrijke schakel geworden in de (inter)nationale doorbraak van een reeks aan avontuurlijke Nederlandse gitaarbands, waaronder The Homesick, Rats on Rafts en The Sweet Release of Death. Het wordt sinds jaar en dag gerund door Niek en Koen, tegenwoordig vanuit Amsterdam en Rotterdam, als non-profit collectief in het web van de Europese underground.

The Avonden

De band rond zanger, gitarist en liedjesschrijver Marc van der Holst maakte met 'Wat een cirkel is' - een album vol liedjes die handelen over brandende kerken, over 17 zijn, teenage riot en zacht, rood licht -  volgens de Volkskrant 'de mooiste Nederlandstalige plaat van 2018'. Daarvoor brak de band al door bij een groter publiek liefhebbers met 'Nachtschade'; een plaat vol vernuftige, fictionele miniaturen over bramenjam, praten met dieren, een 20-delige messenset en de liefde. Recent verscheen een nieuwe 7" single van The Avonden, met daarop Nederlandstalige covers van The Cure en The Jesus and Mary Chain, als feestelijke honderdste release van label Subroutine.

Personal Trainer

Personal Trainer is het steeds wisselende Amsterdamse collectief rond onstuitbare spil Willem Smit, in de media vaak omschreven als de speeltuin van de hoofdstedelijke indie-scene. Een sensationele live-formatie, die vorig jaar vrijwel alle Nederlandse festivals in vuur en vlam zette. Er verschenen tot nu toe drie klasse 7" singles van de band, één op het Britse Holm Front, een bij de Paradiso Vinyl Club en de meest recente 'Edible Plastic' verscheen 1 mei bij Subroutine. De bezetting van de band voor dit optreden blijft zoals gebruikelijk een verrassing, maar dat het optreden memorabel wordt is een gegeven. 

ook interessant

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring