• rock
  • pop

Vr 17-02 | Patronaat | Open: 19:30 u Aanvang: 20:30 u | € 17,50 (ex fee)

Pophelden.NL

Robert Jan Stips (Nits)
Hans Vandenburg (Gruppo Sportivo)
Thijs van Leer & Menno Gootjes (Focus)

Robert Jan Stips (Nits) + Hans Vandenburg (Gruppo Sportivo) + Thijs van Leer & Menno Gootjes (Focus)

Pophelden.NL is een nieuwe muziekproductie met een wisselende samenstelling. Uitsluitend klinkende namen en generatiegenoten uit de geschiedenis van de Nederpop verlenen hun medewerking. Deze avond in Patronaat zullen niemand minder dan Robert Jan Stips, Hans Vandenburg en Thijs van Leer (+ special guest Menno Gootjes) allen een eigen, intiem ‘unplugged’ optreden. Diverse klassiekers uit ieders carrière komen aan bod. Ook verrassende covers (persoonlijke favorieten), nieuw en eigentijds materiaal, en improvisaties kunnen voorbijkomen. Dit alles met verhalen, anecdotes en volop interactie met het publiek. Aftrap: 20.30 uur
(NB: scoor vandaag (Valentijnsdag) je Valentijn-ticket en neem gratis iemand mee! - alléén de 14e februari dus!)

Toetsenist, zanger, componist, arrangeur en producer (lees: duizendpoot) Robert Jan Stips is inmiddels ruim 25 jaar in binnen- en buitenland succesvol actief bij de formatie Nits. Daarvoor – sinds eind jaren zestig  – had hij al (inter)nationaal naam gemaakt met de bands Supersister, Golden Earring, Sweet d’Buster en Transister. Als producer was Stips o.a. werkzaam voor Gruppo Sportivo.

Hans Vandenburg fungeert al vier decennia als het boegbeeld van deze Haagse groep.  Vorig jaar nam hij met Gruppo Sprotivo officieel afscheid van het Nederlandse publiek, o.a. in een uitverkocht Patronaat. Hij is als componist verantwoordelijk voor de aanstekelijke hitsingles ‘Disco Really Made It’, ‘Hey Girl’ en ‘Rock ’n Roll’ van Gruppo, en niet te vergeten het onvergetelijke 'Tokyo (I'm on my way)'. Tegenwoordig is de zanger/gitarist vooral actief als solo-artiest. Zo deed hij afgelopen jaar van zich spreken met zijn uitstekend ontvangen solo-album ‘Dig It Yourself’.

Thijs van Leer (dwarsfluit, toetsen en zang) vergaarde wereldwijde roem met en is nog steeds de stuwende kracht van de progressieve rockgroep Focus. De hoofdzakelijk instrumentale hits ‘Hocus Pocus’, ‘House Of The King’ en ‘Sylvia’ hebben zich als tijdloos bewezen. Daarnaast is Thijs van Leer als solo-artiest ook nogeens verantwoordelijk voor de millionseller ‘Introspection’. Dat hij zich deze avond laat vergezellen door de talentvolle en inmiddels internationaal bejubelde Focus-gitarist Menno Gootjes, belooft dat diverse klassiekers van deze legendarische band in een speciale versie aan bod zullen komen.

ook interessant

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring