• soul
  • jazz

Zo 17-04 | Patronaat | Open 19.30 u - Aanvang 20.00 u | € 25,- (ex fee)

Patronaat & Philharmonie Haarlem presenteren:

Dr. Lonnie Smith (USA) & the Jazz Orchestra of the Concertgebouw
+ Sarah-Jane

Dr. Lonnie Smith (USA) & the Jazz Orchestra of the Concertgebouw + Sarah-Jane

Een authentieke meester en guru van het Hammond B-3 orgel, Dr. Lonnie Smith bespeelt het instrument al langer dan 50 jaar. Zijn doorbraak beleefde hij in de jaren 60 met het kwartet van George Benson, maar hij trad ook op met Joey DeFrancesco, Joe Lovano en King Curtis. Dit voorjaar doet het Jazz Orchestra of the Concertgebouw o.l.v. Dennis Mackrel een speciale clubtour met Dr. Lonnie Smith. Samen met James Brown is Lonnie de meest gesamplede artiest in de dansmuziek. Klassiekers als Spinning Wheel, Think en Dancin’ in an easy Groove staan op vele dansplaten. Dr. Lonnie Smith is te horen op meer dan 70 albums, waarvan vele op het beroemde Blue Note label zijn verschenen. Vanavond speelt deze funky Hammond-pionier met zijn “favorite jazz orchestra”.

LP
Tijdens deze tour vindt de release plaats van de nieuwste JOC LP: I didn’t know what time it was. Een vinyl-plaat met opnames van het concert dat Dr. Lonnie Smith en het JOC eerder in het Bimhuis gaven. Een uitverkocht Bimhuis was die avond getuige van een sensationele muzikale samenwerking. Deze LP kunt u bestellen door de speciale LP+entree-ticket aan te schaffen via de ticketlink op deze pagina (en die 5 euro's korting op de LP-prijs zijn natuurlijk ook mooi meegenomen!)

Aanstormend soul talent Sarah-Jane geeft deze avond een extra dimensie met haar indrukwekkende, energieke stem. Ze was de verrassing tijdens Eurosonic Noorderslag 2015, de winnares van de Amsterdamse Popprijs 2014 en is NPO Radio 6 Soul & Jazz Talent.

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring