• pop
  • soul
  • jazz

Vr 17-05 | Patronaat | Open: 19:30 u Aanvang: 20:00 u | € 21,-

Throwback to:

Sven Hammond & Kim Hoorweg perform Amy Winehouse

Sven Hammond & Kim Hoorweg perform Amy Winehouse

Tijdens Throwback To eren Nederlandse artiesten in het Nederlandse clubcircuit de voorbeelden die hen inspireerden zelf muziek te gaan maken. Yesterday’s hits by today’s favourites. De eerste Throwback To tour, Throwback To: Niels Geusebroek sings Coldplay was eerder al een groot succes in Patronaat!

Let op! Er is vanavond geen voorprogramma. Het tijdschema ziet er als volgt uit:
19:30 open
20:30 Kim Hoorweg & Sven Hammond
22:00 verwacht einde

Kim Hoorweg en Sven Hammond staan in het voorjaar van 2019 samen in zalen door heel Nederland voor de tweede editie van de Throwback To-tour. Gezamenlijk brengen de jazz zangeres en de rockband songs van hun heldin Amy Winehouse ten gehore.

Sven Hammond is al jarenlang een vaste waarde in het nationale en internationale live-circuit, met de stomende, ronkende, spugende, piepende, krakende en vooral altijd bedwelmend lekkere Hammond orgel-sound van opperbaas Sven Figee als constante factor. Een band die altijd zijn eigen koers vaart, en zich los van trends en conventies blijft vernieuwen en ontwikkelen.

Jazz zangeres Kim Hoorweg (25) werd al op haar veertiende getekend door het Amerikaanse label Verve. In 2007 bracht ze haar debuutalbum uit, was ze te zien op North Sea Jazz en deelde ze het podium van de HMH met Trijntje Oosterhuis en het Metropole Orkest. In 2018 bracht Kim voor het eerst volledig op eigen kracht album Untouchable uit, met bijdragen van Nederlandse jazzlegenden als Anton Goudsmit, Niels Broos, Glenn Gaddum Jr. en Joost Kroon.

De rauwe mix van rock, soul en blues van Sven Hammond, samen met de warme stem van Kim Hoorweg: een gedroomde combinatie om de wereldhits van Amy Winehouse op unieke doch herkenbare wijze ten gehore te brengen.

ook interessant

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring