• rock
  • experimenteel

Zo 18-01 | Patronaat | Open: 19.30u Aanvang: 21.00u | €9,-

MONOMYTHSPECIALE 2 UUR LANGE SHOW!

MONOMYTH

Het Nederlandse Monomyth is een vijfkoppige band die de grenzen opzoeken binnen hun muzikaal universum. De basis van de band ligt in Space, Trance en Krautrock en leunt op een solide fundering van drums en basgitaar terwijl er keyboards, gitaar en diverse lagen aan de muziek worden toegevoegd. 

Het debuut Monomyth (Burning World/Suburban, September 2013) is de roep tot avontuur, een eerste verkenning van de mogelijkheden. Hij is opgenomen, geproduceerd en gemixt door de band en pakt daardoor de natuurlijke sound van ieders individuele muzikale inbreng.

Op het tweede album Further (Suburban, September 2014) is het hoofdthema beweging: het doorstoten naar het grote onbekende. Monomyth is nu gefuseerd tot een samenhangend geheel en de sound laveert van spacerock naar krautrock, van psychedelica naar IDM, van majeur naar mineur en alles daartussenin.

Monomyth is een reisbureau, een voertuig en een bestemming in één. Ga mee op reis; “Buy the ticket. Take the ride”.

“Volledig instrumentaal. Dat verveelt geen moment, maar je moet wel bereid zijn je op te laten tillen en mee te laten voeren om op een nog onbekende bestemming neer te laten planten”, aldus OOR Magazine. 

“De mannen weten de spanning vast te houden, met doordachte melodieuze thema’s, knappe overgangen en listig om elkaar heen draaiende gitaartjes”, aldus de Volkskrant.

Let op: aanvang 21.00 uur!

 

Tijdens de show op 18 januari 2015 in Patronaat zal de band maar liefst twee uur spelen!

Naar programma

ook interessant

Naar programma (2)
Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring