• debat
  • stemmen

Zo 18-03 | Patronaat | 15:30 u - 18:00 u

Spreek Je Uit!
Lijsttrekkersdebat Haarlems Dagblad

Spreek Je Uit! Lijsttrekkersdebat Haarlems Dagblad

Het uitspreken van je eigen mening is een belangrijke pijler onder zowel de cultuur als de democratie. En in deze tijd van sociale media lijkt het al gauw alsof er van je verwacht wordt dat je hetzelfde vindt als de grote massa. De partijen die samenwerken in ‘Spreek Je uit!’ vinden jouw eigen mening belangrijker dan ‘wat iedereen al vindt’. Daarom organiseren Patronaat, de Gemeente Haarlem, het Haarlems Dagblad, reclamebureau Li Moon en de Bibliotheek twee debatten en een verkiezingsfeest in Patronaat.

Uiteraard faciliteert Patronaat de volgende dag, 21 maart, de gehele dag ook een stembureau. Op de plek waar normaal de grootste artiesten hun bussen parkeren, kan nu iedereen met een stempas zijn stem uitbrengen in de stemhokjes van Patronaat. Het uitdrukkelijke doel van onze campagne is om meer jongeren bij de verkiezingen te betrekken, en uiteraard zal de achterban van de popzaal daar een grote rol bij spelen.

Het eerste debat vindt plaats op zondagmiddag 18 maart in de Tweede Zaal van Patronaat. Daar houdt het Haarlems Dagblad een lijsttrekkersdebat dat gratis toegankelijk is; de deuren openen om half vier. Dit zal gaan over sociaal-maatschappelijke thema’s. Op dinsdagavond 20 maart vindt het vervolg hiervan plaats, met een iets andere invalshoek; dan houdt Patronaat in diezelfde zaal een debat over cultuur en economie. De deuren gaan om half zeven open.

Dit tweede debat wordt afgesloten met een heus Stemfeest in de kleine zaal van Patronaat, alwaar van middernacht tot twee uur ‘s nachts alvast gestemd kan worden. De programmering van dit feest zal bestaan uit lokale DJ’s en de veelbelovende indieband Waltzburg! Catchy, onvervalst en recht uit het hart: Waltzburg is er voor de fijnproever en werd getipt als één van de beste Popronde acts van afgelopen jaar. Onze kersverse burgemeester zal daar dan om 12 uur ’s nachts alvast de eerste stem uitbrengen en daarmee worden de verkiezingen feestelijk geopend.

De gehele volgende dag, woensdag 21 maart, heeft Patronaat een stembureau in de inpandige laadstraat, een inspirerend stukje Haarlem dat normaal gesproken voor het publiek gesloten blijft. Tijdens deze dag is ons café van 12 uur ’s middag tot 9 uur ’s avonds geopend, en we zullen vanuit daar ‘Radio Spreek Je Uit!’ presenteren. We laten een aantal Haarlemse artiesten en DJ’s  telkens een uurtje radio maken, en zenden dat live uit via de facebook- en webpagina’s van de betrokken partijen. Onder meer partijen als We Are Public, Complexity Festival, The Irrational Library en MOB bundelen hun krachten om de gehele middag van muziek te voorzien. Kom gerust binnenlopen en proost met ze op deze verkiezingsdag, om vervolgens natuurlijk verderop in het pand je stem uit te brengen.

Voor onze campagne en debatten stuurt reclamebureau LiMoon jongeren de straat op gewapend met een camera en een aantal aansprekende stellingen om andere jongeren mee aan te spreken. De beste van de filmpjes die we zo maken zullen tijdens de debatten gebruikt worden. De politici krijgen de stellingen voorgelegd en kunnen reageren, en het publiek kan live op de stellingen stemmen. Zo hopen we voor iedereen de standpunten van de politieke partijen duidelijk over het voetlicht te krijgen.
Dus kom allemaal, laat je informeren, debatteer mee, vorm je eigen mening, en geniet van de bruisende cultuur die we in Haarlem te bieden hebben. Tot bij de debatten en het feest!

Volledig programma (alle programmaonderdelen zijn gratis toegankelijk vanaf de aangegeven openingstijd):

Zondag 18 maart
Lijsttrekkersdebat Haarlems Dagblad 15:30 – 18:00

Dinsdag 20 maart
Lijsttrekkersdebat Patronaat 19:30 – 22:00
Stemfeest! Met Live acts & DJ’s en de eerste stem 22:00 – 02:00

Woensdag 21 maart
Stemlokaal Patronaat 07:00 – 21:00
Spreek Je Uit Radio 12:00 - 21:00
12:00 – 13:00 We Are Public Radio
13:00 – 14:00 The Irrational Library Radio
15:00 – 16:00 Out of Office Radio
17:00 – 18:00 AM:Klub Radio
18:00 – 19:00 Geertruida Radio
19:00 – 20:00 MOB + Kliko Fest Radio
20:00 – 21:00 Asphalt Radio
Live te volgen vanaf: www.facebook.com/patronaat

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring