• indie
  • nederlandstalig

Za 18-04 | Patronaat | Open: 19:30 u Aanvang: 20:00 u | € 19,- | Pin Only

UITGESTELD!

RoosbeefFiggie

Roosbeef + Figgie

LET OP: deze show is verplaatst naar donderdag 17 september!

Het concert van Roosbeef op zaterdag 18 april is uitgesteld en zal nu plaatsvinden op donderdag 17 september. De locatie en aanvangstijden zijn niet aangepast. Reeds gekochte kaarten blijven geldig voor de nieuwe datum. e-Ticketkopers hebben een e-mail ontvangen met meer informatie. We verzoeken bezoekers om niet telefonisch of per e-mail om meer informatie te vragen.

Actuele info: https://www.patronaat.nl/nieuws/21372099/Coronavirus-in-Nederland

 

 

Roosbeef staat sinds 2005 garant voor Nederlandstalige, humoristische pop, dwarse melodieën en spannende live-shows.

Roosbeef is terug. Terug uit Kentucky met een plaat die ons wachten rijkelijk beloont! Met “Lucky” – het vierde studioalbum van Roosbeef – is terugkomen ook thuiskomen. Het hiaat sinds de vorige plaat is niet onbewogen geweest. Ze heeft haar muzikale bron ophgezocht en twee jaar tussen de bluegrass geleefd. Ze vond daar meer dan muziek. Ze zag natuur zo groot als de wereld en mensen die alleen zijn en elkaar nodig hebben. Achter de Appalachen leerde ze het Amerikaanse lied beter begrijpen, en hoorde verhalen die nu op “Lucky” een weerklank vinden. Met in de huidige band: Pascal Deweze (Sukilove), Tim van Oosten (Het Zesde Metaal) en Tom Pintens (Zita Swoon). De eerste single “Menselijke Mensen” is inmiddels uitgebracht; de eerste recensies op o.a. 3voor12 en Volkskrant zijn louter positief

Met ‘Ze Willen Wel Je Hond Aaien, Maar Niet Met Je Praten’ (2008) is de pers unaniem: dit debuut zou geschiedenis schrijven. Hoewel er geen officiële singles uit het album worden opgetrokken, schopt het openingsnummer ‘Onder Invloed’ het tot radiohit in Nederland. Al sinds haar eerste worp in 2008 slaagt Rebergen erin om de simpele dingen des levens subliem te verwoorden. Met melancholische, soms lichtvoetige teksten, neemt Roosbeef je mee naar haar een eigen belevingswereld.

Waar Roosbeef op haar debuut nog duidelijk klonk als singer-songwriter plus begeleidingsband, is ‘Omdat Ik Dat Wil’ (2011), het tweede studioalbum van Roosbeef, een echte bandplaat. De kleinkunst van voorheen ruimt plaats voor licht psychedelisch aandoende gitaarpop. Live wordt de band aangevuld door Tom Pintens, die ook het album produceerde, en Wannes Cappelle. Samen met de vaste kern, gitarist Reinier van den Haak, drummer Tim van Oosten en Roos Rebergen herself, is Roosbeef vanaf nu een vijftal. Mede door de genoemde personeelswissels is Roosbeef inmiddels een half Nederlandse, half Vlaamse band geworden. De nummers ‘Twijfelaar’, ‘Nachtauto’ en ‘Iets Teveel Wij(n)’ zijn in Vlaanderen meermaals op Radio 1 te horen.

Als het aankomt op Nederlandstalige muziekteksten, laat Rebergen ook op ‘Kalf’ (2015) zien dat ze één van de meest vaardige schrijvers is. Hoewel er amper drie jaren verstreken zijn, lijkt de singer-songwriter met een aantal even plotse als pijnlijke groeischeuten, volwassen te zijn geworden. Waar frisse jeugdigheid, geplaagd door meerdere opstoten van twijfelarij en besluiteloosheid in de teksten op de eerste twee albums nog leidde tot stil verzet in een zelfafgebakend universum vol verliefdheden en groene graslanden, belandt Roosbeef nu in een doffere verstedelijkte omgeving vol kroegen en pijnlijk misgelopen liefdes. Live komt gitarist Tijs Delbeke mee aan boord.

Vandaag is Roosbeef niet alleen meer de band van Roos Rebergen, maar net zo goed die van Tim Van Oosten, Pascal Deweze (producer van ‘Lucky’) en Tom Pintens. Met ‘Lucky’ verkent Rebergen nieuwe oorden. Het is een testament van haar muzikaal en tekstueel wasdom, wat onderschreven wordt door de ijzersterke band, die een groot deel van de arrangement voor deze plaat op zich nam. Pascal Deweze nam de productie en mixing voor zijn rekening. Ook Tom Pintens speelde een bijzondere rol in de productie en arrangementen. Met ‘Lucky’ levert Roosbeef een complete plaat af en bewijst de band zich als een hecht en compleet geheel. Roosbeef is terug.

Het support wordt verzorgd door de Nederlandstalige Indie-skater-rock band Figgie.

Figgie maakt alternatieve muziek met ritmisch gelaagde songs over Vincent, Nathalie, Matthijs, zwemmen, zoeken, kunnen en blijven. Inspiratie wordt gehaald uit bands als Porches, Unkown Mortal Orchestra en Foals.

Naar programma

ook interessant

Naar programma (2)
Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring