• singer-songwriter
  • pop
  • rock

Za 19-09 | Patronaat | Open 20.00 u - Aanvang 20.30 u | €7,50 (ex fee)

Haerlemsche Helden Festival 2015:Weekend Love - Bagjuice - Cheap Thrills - KrakersIJland - Gyo Kretz - Ruben & Julius - Schizoid Lloyd - De Giletjes - Rubbermade - Mantra - Bunch On A Breakout - Phil's Neighbours - All Shall Be Well - The Yukon Club

Haerlemsche Helden Festival 2015

Hallo Haarlemmers, mensen die graag Haarlem bezoeken, mensen die muziek van Haarlemsche bodem weten te waarderen, kortom: hallo iedereen! Goed nieuws: Haerlemsche Helden Festival keert ook dit jaar terug met een sterk programma aan Haarlems talent. Op zaterdag 19 september verwelkomen we je graag in onze poptempel. En leuk nieuws, de line-up is bekend! Zie hieronder. 

WEEKEND LOVE
Weekend Love is snoeihard. Snoei-hard. De band speelt een mix van eighties hardcore met een scheutje punk en aan de zijkant is een rock ’n roll sausje te vinden. De band bestaat uit leden van De Aanslag, Kid From Harbortown en Painted Smile. Een leuk weetje: Weekend Love werd gevormd in 2012, op Valentijnsdag. Áááh. 

BAGJUICE
Bagjuice brengt verfrissende reggae met subtiele uitstapjes naar elektronische stijlen als dub en breakbeat en anderzijds stijlen als rock en funk. Live werkt de band met analoge reverbs en delays om de authentieke dub sound te recreëren.

CHEAP THRILLS
Goedkoop zijn ze zeker niet, want deze million dollar babies bezorgen high class punkrock vanaf het podium. Bij de razend harde rock ’n roll van de geschminkte dames is het lastig om stil te blijven staan. Scheur je panty of rol je broek op, want dit belooft een zooitje te worden!

KRAKERSIJLAND
De grote winnaar van de Rob Acda Award 2015 zijn de bluegrass, roots rockers van KrakersIJland (& The Locomotives). De vijfeenheid weet on stage een vooroorlogse sfeer over te brengen. Stap dus mee in de tijdmachine! 

GYO KRETZ
Gyo Kretz is een jonge Haarlemse singer-songwriter die blues combineert met hiphop en rock. Catchy popsongs die je met gemak in de sferen van tijdloze zwoele (na)zomeravonden zullen brengen. Als je afgelopen koningsdag hebt doorgebracht op de Nieuwe Groenmarkt heb je deze verschijning waarschijnlijk al zien spelen!

RUBEN & JULIUS
Ruben Annink, bekend van De Beste Singer-Songwriter van Nederland vormt samen met Julius een jong, dynamisch duo dat gepolijste folk pop liedjes maakt. Verwacht speelse harmonieën, een lach op je gezicht en er mag (uiteraard) ook gedanst worden.

SCHIZOID LLOYD
Schizoid Lloyd is zes man sterk en speelt progressieve rock met metal invloeden. Verwacht een eclectische show boordevol hogere sferen, post-adolescente ondeugd, diabolische onderzoekingen en kinderlijke vreugde.

DE GILETJES
De Giletjes is een meidengroep die hun vlijmscherpe garage rock mixt met een kleurrijk palet aan giletjes op het podium. En zij zijn met die van Malle Pietje and the Bimbo’s en Vrouwen zijn OK. Niet dansen was nog nooit zo moeilijk.

RUBBERMADE
De Haarlemse viermansband Rubbermade speelt in een eigenzinnige stijl die varieert van Polka tot Funk, overgoten met een ‘redneck’ sausje. De liedjes gaan meestal over vreemde karakters of bizarre omstandigheden, de muziek en optredens zijn aanstekelijk en dansbaar. 

MANTRA
Mantra speelt progressieve surf grunge. Hun nummers worden vertaald door stevige gitaarpartijen, reverb en rauwe zanglijnen. Wellicht heb je de band wel eerder zien spelen in Haarlem tijdens Haarlemse Popscene. Kan zomaar!

BUNCH ON A BREAKOUT
Ze bereikten de finale van de Rob Acda Award, speelden op festivals als Dauwpop, braken Beeckestijn Pop af en tijdens Haerlemsche Helden zullen ze hun vooroorlogse hillbilly sound laten horen vanaf het podium. Geef elkaar een arm en huppelen maar!

PHIL’S NEIGHBOURS
De vierkoppige experimentele rockband Phil’s Neighbours is er vanavond ook bij! Ondersteund door een vette laag bas en overgoten met een bak gitaargeweld staan de dynamische composities van de Haarlemse band als een huis.

ALL SHALL BE WELL
Dromerig, intrigerend en melancholisch. Zo klinkt All Shall Be Well. De Haarlemse band speelt instrumentale indie met post-rock invloeden. In 2011 bracht de band al ROODBLAUW uit en in 2014 volgde BLAUWGEEL. Laat je meeslepen!

THE YUKON CLUB
Met hun eerste single ‘Absence’ dook The Yukon Club op bij websites als Kicking The Habit en Pinguin Radio die lovende kritieken gaven. De electronische indie van de band zal tijdens Haerlemse Helden meer prijsgeven van hun repertoire. Zorg dus dat je erbij bent. 

Binnenkort zal onze mediapartner Haerlems Bodem video's posten in aanloop naar het festival! Om hiervan op de hoogte te blijven kun je hier abonneren op hun YouTube kanaal en volg je ze hier gemakkelijk via Facebook en Instagram

Naar programma

ook interessant

Naar programma (2)
Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring