• stage1.5
  • jazz

Za 19-09 | Patronaat | Open 16.45 u - Aanvang 17.15 u | € 32,50

Stage 1,5: Candy Dulfer - Show 1

Stage 1,5: Candy Dulfer - Show 1

Patronaat heropent! Vanaf juni zijn de zalen geopend voor nieuw, fris, aangepast programma voor een klein publiek. We kijken er naar uit jullie weer te ontvangen. Lees op onze homepage de FAQ over Corona-maatregelen en hoe Patronaat hier mee om gaat. In het bestelproces van tickets krijg je meer informatie over onze 1,5 meter concerten, en je krijgt uiterlijk 24 uur voor het concert nog een informatiemail toegezonden. Heb je vragen? Mail ons op: info@patronaat.nl 

's Werelds bekendste saxofoniste is voor het eerst in 30 jaar niet ergens aan de andere kant van de wereld op tournee. De oorzaak is bekend, maar wat zijn we vereerd dat Candy naar het Patronaat komt! En wel met een extra feestelijk en bijzonder optreden, want 19 september is het Candy's verjaardag én het optreden is onderdeel van een hele exclusieve theatertournee! Per concert zijn er slechts 120 kaarten beschikbaar, dus wees er snel bij.

In deze voorstelling speelt Candy Dulfer natuurlijk een aantal van haar bekende nummers, vol jazz en soul, maar dit keer in een zeer intieme setting, gelardeerd met roadstories o.a. uit haar boek “Sax, Candy & Rock-’n-Roll”. In de show zijn muziek, humor en anekdotes met elkaar verweven. Ze vertelt over haar avonturen met Prince en Beyoncé, over haar prille begin bij Fanfare Jeugd doet Leven in een klein Noord-Hollands boerendorpje en haar avonturen met de Ierse bard Van Morrison.

Candy Dulfer stond op haar vijfde al met een saxofoon in haar handen – misschien niet zo gek als je vader een bekend saxofonist is. Maar daarna ging het wel extreem hard: op haar elfde speelde ze in de band van Rosa King, op haar veertiende had ze haar eerste eigen band, waarmee ze nog voordat ze eindexamen had gedaan al in het voorprogramma van Madonna stond. Sindsdien speelde en speelt ze met muzikale helden als Prince, Van Morrison en Chaka Khan, had ze samen met Dave Stewart van The Eurythmics een wereldhit met “Lily was here’ en mag ze zichzelf dankzij haar plaat Saxuality een “Grammy nominated artist’ noemen. Inmiddels is Candy niet alleen een van de bekendste vrouwen in de Nederlandse muziek, maar ook een van de beste saxofonisten ter wereld, in het buitenland nog beroemder dan hier. Ze werkte samen met o.a. Beyoncé, Aretha Franklin, Blondie en Pink Floyd, speelt met haar band over de hele wereld in uitverkochte zalen en op de grootste festivals en scoorde meerdere nummer 1-hits in de VS.
In haar in 2017 verschenen boek “Sax, Candy & Rock-’n-roll” vertelde ze openhartig over haar leven en werk: hoe haar ouders ervoor zorgden dat ze niet zoals Amy Winehouse eindigde, over feestjes van Prince met als enige gasten Kim Basinger en zijzelf, over hoe het er écht aan toe gaat on the road, over liefde en vriendschap en hoe het is om als vrouw de baas van de band te zijn. In deze unieke voorstelling een kijkje in het leven van Prince’s favoriete saxofoniste. Candy wordt begeleid door Roger Happel en Cyril Directie.

Fotocredit: Carin Verbruggen

Naar programma

ook interessant

Naar programma (2)
Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring