• pop
  • singer-songwriter

Do 02-11 | Patronaat | Open: 20:00 u Aanvang: 20:30 u | gratis

Showcase Innercore music

Sean Christopher
Ruud Houweling

Sean Christopher + Ruud Houweling

Singer-songwriter Sean Christopher heeft via heel wat avonturen zijn eigen, karakteristieke sound gevonden. De muzikant heeft een mooi verleden in het popcircuit, en was bovendien schrijver in opdracht voor onder meer grote tv-commercials en andere artiesten. Bij de band Moonpilot vond hij pas echt zijn draai - in 2010 werd  de band met het nummer 'Caroline' verkozen tot Serious Talent op 3FM. De eerste stap als soloartiest maakt hij nu vol overtuiging. Het eerste album wordt komend voorjaar verwacht en staat vol verstilde, haast gefluisterde popmuziek van een getalenteerd singer-songwriter. De eerste single 'Paper Plane Pilot' is nu online verschenen. Van Sean Christopher gaan we ongetwijfeld nog veel horen.


Ruud Houweling

Ruud Houweling maakte met zijn band Cloudmachine al vier albums, gewaardeerd door critici en omarmd door een bescheiden maar trouwe schare muziekliefhebbers, wereldwijd. In 2014 won de band de publieksprijs van de Independent Music Awards in de Verenigde Staten in de categorie ‘Best Alternative Album’. Songs van Houweling werden opgenomen door artiesten in binnen- en buitenland en als componist maakte hij muziek bij diverse televisieseries.

Een paar maanden geleden bracht Houweling zijn eerste soloalbum uit. Hij liet zich hierbij inspireren door een lange, levende traditie van Nederlandse folkmuziek. Populaire roots- en folkmuziek vertegenwoordigt eigenlijk nooit zijn eigen wortels. Nederland heeft nu eenmaal geen diep gewortelde muzikale tradities zoals die te horen zijn in andere Europese landen zoals Ierland, Schotland, Zweden, Spanje en de Balkan. Maar er is hier wel degelijk muzikale folklore. Dat is dat Houweling muzikaal heeft weten te vangen in songs die ook akoestisch overeind blijven staan.

ook interessant

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring