• hits
  • 80s

Zo 02-02 | Patronaat | Open: 15:00 u - Aanvang 15:45 | € 23,50 | Pin Only

Sunday Sessions : Thin White Duke

Sunday Sessions : Thin White Duke

David Bowie is een van de meest invloedrijkste popartiesten van de muziekgeschiedenis vanaf de jaren 60 tot en met nu. Heroes, Space Oddity, Ziggy Stardust, Modern Love, Rebel Rebel, China Girl, Ashes to Ashes, Let’s dance. Wie kent ze niet? De lijst is bijna oneindig.

Thin White Duke neemt je mee naar de diverse decennia dat Bowie de poppodia overheerste. Met een charismatische frontman en een performance die de echte Bowie-sound benadert, zorgen de muzikanten dan ook voor het echte Bowie-gevoel. Thin White Duke wil geen look-a-like van Bowie zijn, maar puur de muziek zoals we die van hem kennen spelen. 

De band werd in 2017 opgericht door de leadzanger Aschwin Schreiber, die het repertoire van Bowie al veel langer akoestisch bracht. Na het overlijden van Bowie in 2016 was de stap snel gemaakt om muzikanten te zoeken om met een tribute aan Bowie de grotere podia te bezoeken. De passie voor Bowie en ervarenheid van deze 8-koppige band is dan ook goed te voelen.

De naam Thin White Duke komt van een van de personages van David Bowie, die hij introduceerde tijdens zijn tournee ter promotie van Young Americans in 1976. Een personage die gebaseerd is op Thomas Jerome Newton, die Bowie als acteur speelde in de film The man who fell to earth.

Thin White Duke combineert de legendarische songs van Bowie met de krachtig gezongen vocalen en een rollercoaster aan flitsende gitaarsolo’s. Opzwepende Base en Drum en de harmonische klanken uit de toetsenpartij. Geflankeerd door ervaren achtergrondzangeressen. Thin White Duke - een band om te volgen.

Thin White Duke bestaat uit:
Aschwin Schreiber                          Leadvocals
Jennifer Leijen                                Drums
Dennis van Elswijk                           Basgitaar
Jan Krijger                              Keyboards
Natasja van Haasteren           Backing vocals
Estelle Smits                           Backing vocals

Naar programma
Naar programma (2)
Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring