• rock
  • indie
  • new-wave

Zo 02-06 | Patronaat | Open: 19:30 u Aanvang: 20:00 u | € 28,50

Exclusieve clubshow!

White Lies (UK) + Ten Times A Million

White Lies (UK) + Ten Times A Million

Aanstekelijke popsongs met een donker randje. Samen met andere heruitvinders van de new-wave (zoals Editors) schoot deze band in 2009 direct naar de top van de Britse indie scene. White Lies is in het bezit van een geluid dat gigantisch aanslaat bij het grote publiek op festivals als Rock Werchter, Pinkpop en Glastonbury. Ga maar eens na: met wapenfeiten als ‘Death’, ‘Farewell To The Fairground’, ‘Bigger Than Us’ en ‘Big TV’ heeft de band inmiddels een aardig CV opgebouwd, waar meeslepende anthems met een hoog meezinggehalte op pronken.

Dit is de enige clubshow die de Britse band zal spelen naast de grote festivals deze zomer. In april is de band ook nog in Nederland voor een aantal clubshows, maar die zijn al een flinke tijd lang en breed uitverkocht. De voorverkoop is direct gestart!

Ten Times A Million

In september brengt Ten Times A Million de single ‘When The Lights Go Out’ uit, een kleine maand later gevolgd door een debuut-EP met vier tracks. De veelbelovende rockband met pop en alternatieve invloeden doet bij vlagen denken aan bekende namen als Queens of the Stone Age, Arctic Monkeys en Foo Fighters, maar heeft onmiskenbaar een eigen geluid dat fluisterende filmische sferen koppelt aan euforische uitspattingen. De naar de band vernoemde EP is opgenomen in de beroemde en inspirerende Air Studios in London, opgericht door Sir George Martin (The Beatles), waar de grootste artiesten ter wereld hun albums opnemen. Dat de band veel potentie heeft, ook op internationaal vlak, blijkt uit het feit dat ze met een simpel mailtje en enkele demo’s topproducer Julian Emery (Gavin DeGraw, Nothing But Thieves)en engineer Adam Noble (Nothing But Thieves, Placebo) aan zich weten te binden. Bassist Sem Christoffel: “Naast de hoge kwaliteit van de productie die zij hebben neergezet, hebben Julian en Adamzeker ook invloed gehad op onze sound, die geworteld is in de huidige internationale rock scene. Julian leerde ons om buiten onze comfortzone te spelen en te schrijven. De bedoeling was vaak om extremen op te zoeken, om vervolgens vanaf dat punt een tandje terug te gaan en zodoende op een compleet nieuw idee te komen.” Ten Times A Million startte in 2012 onder de naam Mandrake’s Monster. Onder die naam volgden meer dan driehonderd shows door heel Europa. De band trad optijdens een aftershow van Red Hot Chili Peppers en tijdens The Global Rock Summit (Los Angeles), When Copenhell Freezes Over (Kopenhagen) en Eurosonic Noorderslag (Groningen)

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring