• hiphop
  • funk
  • oldskool

Zo 02-09 | Patronaat | Open: 20:00 u Aanvang: 20:30 u | € 25,40 (exclusief banktransactiekosten vanaf € 0,50)

Harde Pappies:

Grandmaster Flash (USA)

Grandmaster Flash (USA) “Hip Hop, People, Places and Things”

Één van de pioniers van de hiphop komt met zijn show Hip Hop, People, Places and Things naar Haarlem. Tijdens zijn show neemt de DJ je mee in de geschiedenis van dit bijzondere genre. Behalve dat Grandmaster Flash hemzelf zijn kunsten zal vertonen, zit er ook een sterk visueel aspect binnen de show, waarbij letterlijk en figuurlijk wordt ingezoomd op zijn breaks, scratches en mix-skills.

Grandmaster Flash wordt beschouwd als de eerste DJ die de scratch techniek toepaste door breaks te herhalen waarbij hij de plaat met zijn hand vooruit en achteruit duwt. Één van zijn bekendste breaks is de Apache Break, die track is tevens gebruikt in de trailers voor de Netflix serie The Get Down, een serie geïnspireerd door het begin van de hiphop, waarbij ook een rol werd vervuld voor het personage van Grandmaster Flash. In 1982 scoort de DJ één van zijn grootste hits 'The Message' samen met The Furious Five, een nummer met een sterke sociale boodschap waarin wordt gerapt over de moeilijkheden van het leven in getto's. Come on en get down met de Grandmaster in Patronaat!

Dit concert is ook te bezoeken met je Patromaatje pas. Kijk voor meer informatie over deze concertpas van Patronaat op: www.patronaat.nl/patromaatje

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring