• folk
  • singer-songwriter
  • nederlandstalig

Do 21-01 | Patronaat | Open 19.30 u - Aanvang 20.00 u | € 8,- (ex fee)

Clean Pete+ Tes

Clean Pete + Tes

Nederlandstalige folkpop. Twee zielen, één gedachte. Een voor de hand liggende veronderstelling als je de tweeling Loes en Renee Wijnhoven hoort. Dat hun muziek zou matchen met de electro-achtergrond van producer Arne van Petegem leek minder logisch. Toch kwamen de overeenkomsten snel aan het licht in de Antwerpse thuisstudio van Arne.

Het nieuwe album ‘Aan het licht’ is de opvolger van het debuut ‘Al zeg ik het zelf’ uit 2014, waarmee de tweeling op de festivals Noorderslag, Into The Great Wide Open, Oerol, Crossing Border en De Parade speelde. Op ‘Aan het licht’ meer Wall Of Sound, meer cello, meer gitaar, maar nog steeds die prachtige liedjes. Liedjes over verhuizen, slapen, wantrouwen en 'de moeilijke tweede'. Zo moeilijk werd het niet. Loes en Renee gingen het experiment aan, schaafden en schuurden meer dan ooit aan de liedjes. Het lied Geheimen is eindelijk opgenomen en de invloed van Arne is duidelijk hoorbaar met electronische twists op onder andere Leuk voor later en Duitsland.

"We hebben dit keer echt de tijd genomen om te blijven luisteren en ons af te vragen: wat moet er nog bij en wat kan er weg? Het proces was bijzonder leuk. We denken dat je dat ook terug hoort. We horen het zelf tenminste wel."

Singer-songwriter Tes zal de avond openen. Tes neemt je mee in haar wereld met een vleugje humor. Begeleidt zichzelf soms met gitaar, soms met piano. Soms lieflijk stil en melodisch en soms hard en stellig. Maar altijd even oprecht en met passie.

Onderwerpen van de nummers variëren tussen: persoonlijk (bijv. over de waarde van vriendschap o.a. in “For Friends”, het ‘varen in een roerloos bootje’..) en politiek geëngageerd (bijv. over de hedendaagse 1984-achtige taferelen in “Compassion is Terrorism” en het scheve beeld van schoonheid dat door de media word geschetst in “Billboard Tragedy”).
 

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring