• indie
  • 80's
  • pop,
  • elektronisch

Do 21-03 | Patronaat | Open: 19:30 u Aanvang: 20:00 u | € 10,50

Kita MenariThe Lighthouse

Kita Menari + The Lighthouse

Pastelkleurige levenslust is waar het bij de muziek van Kita Menari (‘’wij dansen’’ in het Maleisisch) om draait. Toen men begon aan het schrijven van een gloed nieuw album, gebeurde dat vanuit een nieuwe, verfrissende hoek. Wat er ontstond was een geluid dat even levendig is als Passion Pit, met de elektronische elementen van MGMT én de sonische energie van de Parijzenaren en dancepop-iconen Phoenix.

Kita Menari heeft in Nederland al een hele reeks successen geboekt - de debuutsingle Young Lovers was te vinden in de Best Of The Week van Apple Music, evenals Spotify's 'New Music Friday' in Groot-Brittannië en Nederland, waar het zou doorzetten om in de top 5 van Spotify Viral Charts te verschijnen in beide landen. Micha begon snel aan het formeren van een band. Snel daarna werden ze al uitgenodigd om te spelen op het grootste publieke radiostation, Radio 2FM en het alternatieve station 3FM. Dit alles gebeurde al voordat ze ook maar één live-show gespeeld hadden. Hun debuutvoorstelling was voor meer dan een miljoen mensen op het populaire Nederlandse tv-programma De Wereld Draait Door voor de promotie een uitverkochte headline-show in Paradiso in Amsterdam.

Songs that feel like fridays: zo omschrijft de Leuvense groep hun eigen muziek. Volgens The Lighthouse zijn vrijdagen, of liever vrijdagavonden, bedoeld om je zonder zorgen onder te dompelen in de nacht. Dan kan zowel met opzwepende beats met catchy lyrics als met een bedwelmende gelaagdheid van gitaar en synths, die bij tijden haast mysterieus aandoet. Het recept van The Lighthouse bleek zeer succesvol en een lange lijst van vele hoogtepunten
volgde: meer dan 100 shows in binnen- en buitenland (oa AB, Pukkelpop, Het Depot, Maanrock, Suikerrock, Muziekodroom, Crammerock en zelfs het Sziget Festival in Boedapest) en airplay op Studio Brussel, MNM, Radio 2, BRUZZ etc. Na de release van de ‘Joyride' Ep in november 2017, die hen maar liefst 1,8 miljoen Spotify streams opleverde, zijn de heren in volle voorbereiding van het debuutalbum, waarvan laatste single Catch Fire een eerste voorsmaak van was. Met deze try-outs brengt The Lighthouse een set waarin ze nog meer nieuw materiaal op je afvuren en waar ze graag een tipje van de sluier oplichten van hun album.

Dit concert is ook te bezoeken met je Patromaatje pas. Kijk voor meer informatie over deze concertpas van Patronaat op: www.patronaat.nl/patromaatje

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring