• indie
  • singer-songwriter

Di 22-11 | Patronaat | Open: 19:00 u Aanvang: 19:30 u | € 10, - (ex fee)

Ben Weaver (USA)Pitou

Ben Weaver (USA) + Pitou

Met gitaar en banjo op de fiets, zo reist singer-songwriter Ben Weaver al sinds 2011 van podium naar podium. Hij is dichter, songschrijver en avonturier. Deze avond deelt hij via verhalen en minimalistische liedjes zijn visie op onze huidige wereld. Met behulp van steel guitar en percussie wat voortkomt uit blikjes, olievaten en elektrische drums, geeft hij zijn countryliedjes een mooi, gruizig randje. Tijdens zijn laatste tour legde hij maarliefst 2400 km af en vroeg hij aandacht voor de Mississippi rivier. Deze herfst fietst hij door Nederland en zal hij o.a. nummers ten gehore brengen van zijn vijfde album, 'I Would Rather Be A Buffalo'.

De muziek van de Amsterdamse songwriter en zangeres Pitou wordt gekarakteriseerd door haar opvallende stem, bijzondere composities en het gebruik van vocale harmonieën als instrument op zich - een sound die live  verwerkelijkt wordt door de support van achtergrondzangeressen. In haar tijdloos esthetische stijl, vaak vergeleken met zangeressen als Vashti Bunyan, Joanna Newsome, Laura Marling en Alela Diane, laat Pitou haar achtergrond in klassieke, folk en wereldmuziek doorschemeren.

Actie! Op vertoon van Roots of Heaven 2017-ticket deze avond gratis toegang!
Niet voor niets beschouwen we dit concert als een soort 'pre-party' voor het komende Roots of Heaven Festival 2017, dat plaats zal vinden in Patronaat op zondag 12 februari 2017. Wie voor dat festival een kaartje koopt kan op vertoon daarvan gratis naar binnen bij Ben Weaver en Pitou!

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring