• rock
  • indie

Za 22-04 | Patronaat | Open: 19:00 u Aanvang: 19:30 u | € 7,50 (ex fee)

Mundo ParkScare the Bear

Mundo Park (Album Release) + Scare the Bear

Pakkende melodieën, compacte structuren en herkenbare thema’s vormen nog steeds de rode draad, maar de verpakking is veranderd. De uptempo indierock is feller dan ooit en verrijkt met flarden sfeervolle postrock en dance. Luchtigheid en eenvoud gaan hand in hand met bombast en gelaagdheid. MUNDO PARK, opgericht in 2010, brengt op 21 april 2017 haar debuutalbum 'PROMISE OF THE NIGHT' uit. 

Het album werd opgenomen met producer Jochem Jacobs, die samenwerkte met Guus Meeuwis en Intwine. In 2016 bracht de band met ‘Let’s Unite’ en ‘Keep Your Faith In Me’ reeds twee singles van PROMISE OF THE NIGHT uit, die de band shows met Moke, MakeBelieve, Sunday Sun en Causes opleverden. Voor de video van het tussendoortje ‘Wasted’ werden ingezonden beelden van fans en volgers gebruikt.

In haar eerste bestaansjaren leverde de band met ‘Energy’ en ‘City On Fire’ twee singles af. Die brachten de band vier keer live bij 3FM en op Eurosonic, Oerol, en Freeze. Voorprogramma’s van onder meer Annasaid, A Silent Express, Handsome Poets en The Deaf werden verzorgd en de muziek was te horen in twee afleveringen van successerie A’dam E.V.A.

Voor fans van: The Wombats, Kensington, Two Door Cinema Club, The Killers, Armin van Buuren

Angst, dreiging en opwinding in catchy rocksongs. Maak kennis met de underground stadionrock van Scare the Bear uit Haarlem/Amsterdam. "Onze songwriting strategie? Die hebben we niet", aldus ex-punkrocker en frontman Frank Doesburg. Songs ontstaan bij Scare the Bear uit spontane jams in gruizige oefenbunkers. De sterke, rockende fundering wordt gelegd door drummer Paul Beentjes. Bassist Milo Lambers slaat de palen in de grond met groovende basmelodieën, waarna gitarist Erik van Ishoven het geheel voorziet van een smakelijk interieur.

De vier jongens hebben misschien drie dezelfde platen in hun collectie staan, maar vinden elkaar in Scare The Bear. Samen schotelen ze een vette berenhap van tal van rockstijlen voor. Op de eerste EP Gloaming=Lunacy uit 2015 zoekt de band de grens op tussen licht, duisternis, rust en gekte. "Aan hokjes doen we niet, al hoort de geoefende luisteraar vast invloeden van stoner, prog, blues, metal en – vooruit – zelfs een snufje pop". Live stroomt de adrenaline over het podium met de energieke frontman als middelpunt. Die beer kan maar beter uitkijken…