• rock
  • sixties
  • seventies

Za 23-01 | Patronaat | Open 19.30 u - Aanvang 20.00 u | € 14,-

De Koffers+ Buster One Man Band

De Koffers

Met hun fascinerende sixties-seventies tribute maakt deze band al sinds de vroege jaren tachtig straten, pleinen en podia onveilig. Veel navolging natuurlijk, zelfs de naam van de band was niet veilig voor andere liefhebbende copy-cats, maar zoals onze Koffers kofferen koffert er maar eentje natuurlijk! Het geheim van de eeuwig frisse band is gelegen in de ultieme & onvoorwaardelijke Liefde voor de geweldige muziek die er in de periode 1964-1974 geschreven en gemaakt is. De roots van alle bandleden liggen dan ook in dat decennium, en door de jaren heen hebben de mannen altijd minstens enkele malen per jaar (maar vaak veel vaker) als De Koffers opgetreden, tussen al hun andere drukke werkzaamheden door. Voor de lol, en dat was (en is!) te horen. Beatles, Kinks, Byrds, Hollies en vroege Stones bepalen over het algemeen het eerste deel van hun optredens, waarna het zwaardere geschut wordt binnengerold, en o.a. The Who, Hendrix, Doors en Small Faces uir de boxen in den aether belanden...prachtig avondje dus, niet voor niets door de Nederlandse Vereniging van Bezorgde Huisartsen voorgeschreven i.v.m. uw broodnodige periodieke Vitamine-R shot!!

(foto: Mario Klardie)

Begin jaren 80, tijdens een toernee door Europa werden de Koffers opgericht door leden van Grin en Sjako! Tijdens de tournee, die geinspireerd was op de bus uit de hippietrip van diverse vrije geesten uit de USA in de rouring sixties (lees de Cool Aid Acid Test van Tom Wolf), werd er gerepeteerd op de favoriete liedjes van de bandleden Maarten Veldhuis, Wouter Planteijdt, Thijs Vermeulen en Marcel Schmidt. Met hun eerste optreden in de Muze in Antwerpen waren de Koffers een feit: dit moest  meer gebeuren en uitgebreid. Veel coverbandjes bestonden toen nog niet. De Koffers kunnen dan ook pioniers - en helemaal in hun stijl -  genoemd worden.
Nu, ruim 30 jaar later, zijn de Koffers nog steeds een unicum. De manier waarop de rockklassiekers uit de zestiger jaren van Jimi Hendrix, The Who, The Stones, Bob Dylan, The Kinks en meer vertolkt worden bewijst elke keer weer dat deze veteranen oneindig veel meer zijn dan al die overgemiddelde even overschatte als overbuikte bruiloften- en partijen coverbandjes...This is the real thing!

De Koffers zijn:
Maarten Veldhuis - leadzang en gitaar
Marcel Schmidt - drums
Arnold Smits - leadgitaar
Maarten Eijsker - bas
Albert Bulthuis - keyboards

Kijk hier even stiekem mee in de Keuken van de Koffers...(created by Frans Verpoorten)