• pop
  • singer-songwriter
  • folk
  • country

Vr 23-11 | Patronaat | Open: 19:00 u Aanvang: 19:30 u | € 22,60 (exclusief banktransactiekosten vanaf €0.50)

The Shape I'm In Tour

Douwe BobMatthew Crosby (USA)

Douwe Bob + Matthew Crosby (USA)

Douwe Bob kan niet wachten om komend najaar met zijn bandleden in het busje te stappen om zijn nieuwe sound te laten horen in de mooiste zalen van Nederland. Op zijn vijfentwintigste is hij een household name in de Nederlandse popcultuur. Eurovisie Songfestival, Beste Singer-songwriter, elke clubtour uitverkocht, we kunnen nog wel even doorgaan. Maar Douwe Bob is er eenvoudigweg de persoon niet naar om op zijn lauweren te rusten.

Rusten is niks voor deze wandelende collectie tegenstellingen. Daarvoor is Douwe Bob teveel lefgozer, cocktailshaker, womanizer, bohemien, romanticus, melancholicus, feestbeest, dichter, rock-‘nroller, charmeur, nachtbraker, pokeraar, stijlicoon, stadsjongen én natuurmens .. en dat allemaal verenigd in een persoon. Alleen in zijn muziek, als zanger, muzikant en liedschrijver, was hij drie bejubelde albums lang opmerkelijk stijlvast. Maar ook dat gaat veranderen, de blik moet verruimd, de horizon verbreed. Een nieuwe sound dus.

Vergelijk Douwe Bob gerust met een slang die zijn huid verwisselt voor een nieuwe. Wees niet bang: de tattoos blijven en ook zijn onvolprezen band, waarmee hij al zes jaar op pad is. Hadden zij in 2017 op hun akoestische Heartstrings Tour nog acht strijkers mee, voor deze The Shape I’m In Tour hebben ze alvast een extra batterij synthesizers in de bus geladen. Steekwoorden van Douwe Bob nieuwe stijl: fris, open, stoerder, minder rootsy, dansbaarder, steviger en met synthesizers dus. Met de blik vooruit, niet meer louter terug naar het verleden. Douwe Bob maakt zich langzaam los van de muziek waarmee hij opgroeide: Westcoast, sixties, country en hippie. Hij reist verder. En dat wil hij laten horen. Zoals gezegd: hij kan niet wachten. Douwe Bob hongert ernaar zijn nieuwe geluid en inzichten te delen met het publiek. ‘Optreden is mijn lifeline, want ik heb die wisselwerking met het publiek echt nodig. Ik heb ook het gevoel dat ik het aan mezelf en aan mijn publiek verplicht ben om me verder te ontwikkelen, te vernieuwen. Daar zit ik nu middenin, ik ben er erg enthousiast over en tijdens deze tour gaan we dat samen vieren.’

De Amerikaanse singer-songwriter Matthew Crosby zal de avond openen met zijn folky americana sound. Degenen die bellen horen rinkelen bij deze naam, dat is mogelijk! Matthew was lid van The Common Linnets.

Matthew Crosby is an American singer-songwriter from Nashville, Tennessee. Born to a family of musicians, he began writing and playing his own songs at an early age. He eventually made his way to New York City, performing regularly at clubs around Brooklyn and the Lower East Side, and developing a sound centered in American country and folk music --blending the lyricism of Jackson Brown with the stripped-down experimentalism of Wilco’s Jeff Tweedy. Since 2014, Matthew has been a member of multi-platinum selling country Americana band, The Common Linnets, touring across Europe and recording in both Holland and the US. His debut solo EP, “Take Only What You Can Carry In Your Hands” was released in April 2016. The follow-up release is set for November 2018.

ook interessant

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring