• pop
  • legends
  • nederlandstalig

Za 23-02 | Patronaat | Open: 19:30 u Aanvang: 20:00 u | € 18,-

#35jaarsuzanne

VOF de KunstJohan Keeman

VOF de Kunst + Johan Keeman

Het is 35 jaar geleden dat Suzanne van VOF de Kunst op nummer 1 stond in Nederland. Het was de aanzet tot een wereldwijde campagne waarbij het nummer in meerdere landen (en meerdere talen) hoog in de hitparade kwam.

De band viert dit met een mooi en vermakelijk feel-good nederpopconcert. ‘Suzanne’ en ‘Eén Kopje Koffie’, ‘Retour Sneek’, ‘Als ze Lacht dan Lacht ze Echt’, ‘Oude Liefde Roest Niet’ enz…Klassieke VOF de Kunst hits gemixt met een paar andere nederpop hits uit de jaren 80 waarvan iedere Nederlander zonder aarzeling het refrein kan meezingen. Daarnaast speelt de band enkele van haar mooiste album tracks van de afgelopen 35 jaar.

VOF de Kunst is opgericht in 1983. Meteen dat jaar stond de band, met als gezicht zanger Nol Havens,  op nummer 1 in de hitlijsten met 'Suzanne'. 'Suzanne' blijkt een internationale hit en zo reist VOF de Kunst in 1984 als The Art Company maandenlang door bijna alle Europese landen. Van 'Susanna' worden wereldwijd drie miljoen exemplaren verkocht. Enkele jaren later wordt dit succes nog eens dunnetjes over gedaan met 'Eén kopje koffie' geschreven door Erik van Muiswinkel. Samen met Erik van Muiswinkel staat VOF de kunst 8 seizoenen in de Nederlandse theaters met hun kinderrepertoire. De kinderen van toen zijn de ouders van nu….en die willen ook weleens een avond op stap! Neem gerust je ouders mee.

De avond wordt geopend door een solo-optreden van de Haarlemse muzikant Johan Keeman. Begin maart 2017 bracht de zanger/gitarist twee singles uit. De muziek laat zich omschrijven als gitaar-gedreven Nederpop/rock, als solide ondergrond voor de sterke teksten.

ook interessant

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring