• pop
  • folk
  • indie

Wo 23-03 | Patronaat | Open 19.30 u - Aanvang 20.00 u | € 10,- (ex fee)

Jack and the Weatherman (EP Release)Frank Rensen

Jack and the Weatherman (EP Release) + Frank Rensen

Het Haarlemse akoestische folk duo, Jack and the Weatherman, brengt deze avond alweer hun derde EP uit! Deze laatste EP telt weer 6 mooie pop/folk liedjes die volledig akoestisch zijn opgenomen in Studio Moon Music. Een van de liedjes op de EP is de laatste single ‘Brother’ en deze staat al 10 weken op de playlist van Radio 1. Daarnaast hebben ze een liedje geschreven over het incident in Frankrijk, toen alle gear was gestolen tijdens hun tour. Jack and the Weatherman brengt verhalenderwijs folky liedjes over toewijding, doorzetten en dromen achterna gaan die met prachtige harmonieën en een vrolijk tintje verteld worden. De jongens hebben al op vele festivals in Nederland gespeeld zoals Kadepop, Uitmarkt, MadNes en Surfana. Maar ook supportshows van o.a. Will and the People, Xavier Rudd, Raul Midon en Sticky Fingers in zalen als Melkweg, Paradiso en thuishaven Patronaat. In december waren ze meerdere malen te zien tijdens Serious Request in Haarlem. Ze speelden toen bij het 3FM Serious Talent Festival en het tweetal was te gast in het Glazen Huis (2014). 
De bezetting van Jack and the Weatherman wordt steeds groter maar het aantal personen in de band niet! Deze two-man-band speelt namelijk gitaar, ukulele, zang, mondharmonica, voettamboerijn en zelfgemaakte kickdrum met mond, handen en voeten! Op Spotify hebben zij wereldwijd al 7.000.000 streams!

Wees er snel bij want de vorige 2 shows waren helemaal uitverkocht!

De avond wordt geopend door singer-songwriter Frank Rensen. Eind 2012 koos hij ervoor om alles op te geven en te gaan leven van zijn gitaar. Hij speelde overal waar hij kon in Nederland en in België. Frank nam de tijd om te groeien. Hij maakte meters met de muziek van zijn favoriete artiesten en begon met schrijven van eigen werk. Zijn debuut-EP 'Fragments' is nu verkrijgbaar. De EP is geproduceerd door Jasper Zuidervaart en deels ingespeeld door Wouter Heeren en Guido Joseph van Chef'Special. In 2016 wil Frank zijn nieuwe werk overal laten horen.   

ook interessant

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring