• nederlandstalig
  • legends
  • garage
  • fanfarepunk
  • irrationallibrary

Do 24-01 | Patronaat | Open: 19:30 u Aanvang: 20:00 u | € 17 (exclusief banktransactiekosten vanaf € 0,50)

De Kift Top 30

De Kift Top 30

Feesten, feesten, feesten! In dit jubileumjaar doet De Kift er nog een schepje bovenop. En niet alleen, maar samen met trouwe publiek dat eerder dit jaar hun vijf favoriete liedjes van De Kift kozen. In het online stemformulier stonden alle honderdnegentig nummers die De Kift maakte: dertig jaar tomeloze energie, weemoed, intimiteit en euforie met liedteksten die zijn samengesteld uit de wereldliteratuur.

Uit deze keuze van het publiek is de De Kift Top 30 samengesteld. Deze wordt tijdens het jubileumjaar live gespeeld. De jubilaris heeft er zin in.

Wat is De Kift
De Kift is een veelkoppige, poëtische fanfare-punkband vol tomeloze energie, intimiteit, weemoed en euforie. Met een danige dosis gecontroleerde chaos brengt De Kift een megamooie mix van magnetiserende muziek en Nederlandstalige liedteksten samengesteld uit de wereldliteratuur.
De Kift bracht sinds de oprichting in 1988 elf studioalbums uit, werkte mee aan verschillende theater-, film- en samenwerkingsprojecten, schrijft muziek voor film en televisie en toert met shows in binnen- en buitenland.

Wie is De Kift
De Kift wordt vaak gezien als een grote familie: met Ferry Heijne als zingende en blazende frontman, neef Pim op gitaar en broer Marco als muzikale manus-van-alles (zang, percussie, autoharp, steeldrums, toetsen). Vader Jan speelde tot 2015 trompet en moeder An deed jarenlang de merchandise. Drummer Wim ter Weele is weliswaar geen familie, maar staat samen met Ferry als medeoprichter en artistiek leider van De Kift vanaf het prilste begin in de muzikale en organisatorische basis. Daarnaast is Wim verantwoordelijk voor de decors en de vormgeving van alle handgemaakte, bijzondere albumverpakkingen.

“Boeiend is een optreden van De Kift het altijd.”… “Zaanse punkfanfare na dertig jaar nog springlevend”- 3 voor 12 Friesland over de Top 30 op Oerol, Terschelling
 
“De Kift geeft voor het eerst in dertig jaar de macht aan het publiek” – Oerol Dagkrant over de Top 30 op Oerol, Terschelling

“De Kift, dat enerzijds punk is en muzikaal uitwaaiert naar hoeken van de (Oost-) Europese muziektraditie waar zich zelfden een popmuzikant vertoont, maar anderzijds zo Hollands is als hutspot.”– De Volkskrant over De Kift

“Je komt zo’n band maar één keer in je leven tegen.” –  Muziekweb over De Kift

ook interessant

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring