• techno

Za 24-11 | Patronaat | 22:00u - 05:00u | €12,- (exclusief banktransactiekosten vanaf € 0,50) / groepstickets 5 voor de prijs van 4 | 18+

023TECHNO
Joey Beltram
Alexander KoningSaiko & Tomato

023TECHNO Presents Joey Beltram

Op zaterdag 24 november brengt het DJ-collectief 023TECHNO de Amerikaanse producer en DJ Joey Beltram naar Patronaat. Joey Beltram is een van de grondleggers van de techno en definieerde met zijn track Energy Flash (1990) het geluid van de rave-generatie.

Zonder Joey Beltram zou techno vandaag de dag wel eens heel anders kunnen klinken. Het geluid van deze Amerikaan maakte de weg vrij voor de steviger klinkende techno. Toen hij in de jaren 80 experimenteerde met drumcomputers en synthesizers bleef hij weg van de piano chords en soulvol sounds die in die tijd heerste. Joey pakte vooral de 909 drumcomputer en gooide daar een dikke baslijn over en wat schurende sounds over. Effectief, doeltreffend en uitermate dansbaar. Zijn sound bleek vooral aan te slaan in de clubs, een techno-legende werd geboren.

Met zijn track Energy Flash uit 1990 (!) op het roemruchte R&S records sloeg de vlam pas echt in de pan. De track definieerde het geluid van de rave-scene en is nog altijd een absolute mijlpaal in de dance-geschiedenis. Tot op de dag vandaag wordt het nummer in menig DJ-set gedraaid. 

Slechts een jaar later bracht Beltram onder het alias Second Phase nog zo’n onvergetelijke klassieker uit: Mentasm. Met de ‘Hoover’ sound (een soort van stofzuiger geluid), legde hij de basis voor nieuwe stromingen als drum ’n bass en hard house. De invloed van Mentasm is tot op de dag van vandaag in tal van nummers voelbaar. De lijst met wapenfeiten van deze techno titaan is inmiddels ronduit indrukwekkend, met releases op ondermeer Drumcode, Tresor en Harthouse, gigs van Awakenings tot Coachella en samenwerkingen met zwaargewichten als Adam Beyer, Carl Cox en Umek.

Naast Joey Beltram en de resident dj’s van 023TECHNO Saiko en Tomato staat ook Alexander Koning, label eigenaar, feestorganisator en dj sinds de jaren ‘80, achter de decks. 

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring