• pop
  • singer-songwriter

Zo 24-04 | Nieuwe Kerk Haarlem | Open 15.30 u Aanvang 16.00 u | € 5,- (ex fee)

Nieuwe Kerk:

Marie Meeusen
1stofjune

Nieuwe Kerk: Marie Meeusen  1stofjune

Zondag 24 april is de tweede editie van Nieuwe Kerk, met de intieme muziek en prachtige zang van 1stofjune en woorden van schrijver Marie Meeusen over het thema: ‘Opstaan’. Hiermee geven Haarlems beatrabbi Joshua Baumgarten en stadsdominee Tom de Haan een vervolg aan de eerste Nieuwe Kerk afgelopen 14 februari, toen voor het eerst muziek, nieuwe woorden en oude traditie samen kwamen in de Nieuwe Kerk aan het Nieuwekerksplein. De deuren gaan op 24 april open om 15.30uur. Aanvang 16.00uur. Toegang: 5 euro, via website Patronaat of aan de deur. (Voor wie de bijdrage een probleem is, volstaat een mailtje aan haarlemkerk@gmail.com om op de vip-lijst te komen.) 

Marie Meeusen
Marie Meeusen studeerde literatuurwetenschap aan de universiteit van Gent en is docent, grote mond en mensen-ideeën-verbinder aan de Hogeschool van Amsterdam. Vijf jaar lang was ze redactrice van het ongetemd literaire tijdschrift Kluger Hans. Op haar blog Huiverinkt verschenen talloze brieven. In 2013 won ze met het alterego Andreas Yperman, ghostwriter en casanova, de prijs voor beste virtuele vriend in een wedstrijd van het tijdschrift Hard//Hoofd en Castrum Peregrini. Marie schreef een essay over ayahuasca (Kluger Hans 6) en verzon voor Club Interbellum een eenmalig ritueel voor de salon ‘Tempels, tuinen & talismannen’. Ze publiceerde gedichten, kortverhalen en brieven in DWB en Gierik-NVT. Ze houdt van interdisciplinaire samenwerkingen en werkte onder andere samen met muzikanten en haar chi kung lerares.

1ST OF JUNE
Midden in de nacht, op 1 juni 2013, belanden Lavalu & Gerhardt door een bizar toeval op hetzelfde podium en geven een optreden dat met staande ovatie wordt ontvangen. Het blijkt instant magie, voor henzelf en het publiek. Ze besluiten samen verder te gaan onder een nieuwe naam die deze magische 1e nacht samen eer aan doet; 1st of June. Muziek waar je in weg kan kruipen. Donker, onderhuids en roerend. Denk XX. Denk Nick Cave. Denk Feist. De samensmelting van Lavalu haar op klassieke muziek georiënteerde pianospel en rakende stemgeluid en Gerhardt zijn percussieve gitaarspel en warme stem zorgen voor een uniek schouwspel in klank, tekst en performance.

Nieuwe Kerk wordt gesteund door het PatronaatThe Irrational LibraryKerk Haarlem en Kerk zonder Grenzen

ook interessant

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring