• bluesrock
  • gitaarrock

Vr 25-01 | Patronaat | Open 19.30 u Aanvang 20.00 u | € 23,70 (exclusief banktransactiekosten vanaf €0.50)

Knight of the Guitar: Jan Akkerman, Anton Goudsmit, John Hayes (Mother's Finest), Leif de Leeuw, Ruben Hoekefeaturing:
Coen Molenaar (keys)
Marijn van den Berg (drums)
David de Marez Oijens (bas)
Brown Hill + Laurie Akkerman (vocals)

Knight of the Guitar: Jan Akkerman, Anton Goudsmit, John Hayes (Mother's Finest), Leif de Leeuw, Ruben Hoeke

Zes van Nederlands beste gitaristen op één avond op één podium, dat is Knight of the Guitar! Jan Akkerman, John Hayes, Anton Goudsmit, Leendert Haaksma, Ruben Hoeke en Leif de Leeuw zijn natuurlijk allemaal Masters of their own Universes, maar treden ook vaak, zoals het echte grootheden betaamt, buiten hun 'eigen' oevers. Verwacht blues, soul, jazz, funk én rock van het allerhoogste niveau!

Jan Akkerman kende grote successen met bands als The Hunters, Brainbox en Focus (wereldhits: Sylvia en Hocus Pocus). Opgeteld bij zijn solowerk en de samenwerkingen met vele grootheden in de decennia daarna maakt dit hem tot een springlevend monument van de Nederpop.

John Hayes is vanaf 1990 betrokken bij Mother’s Finest. Mothers Finest scoorde een aantal wereldhits, waaronder ‘Baby Love’. Als lid van Mother’s Finest heeft John Hayes nieuwe alternatieve wegen bewandeld om de funk toegankelijker en vooral vetter te maken. Altijd proberend om een combinatie te vinden van een vette rockgitaar met dansbare ritmes en stevige drumpartijen. Naast Mothers Finest heeft Hayes ook met Sting, Vinx, Sheryl Crow, Jackyl, The Beastie Boys en Herman Brood And His Wild Romance opgetreden.

Anton Goudsmit studeerde summa cum laude af aan het conservatorium van Amsterdam. Hij speelde in het kwartet van Eric Vloeimans en maakt al sinds de oprichting deel uit van Benjamin Hermans New Cool Collective, maar heeft ook zijn eigen band: The Ploctones.

Leendert Haaksma is vooral bekend als vast bandlid van rockheldin Anouk. De veelzijdige Haaksma speelt ook in Ronald Molendijks band Soulvation (house, pop en jazz), en is als studiomuzikant te horen op albums van onder anderen Edsilia Rombley, Van Velzen en Postman.

Ruben Hoeke viert dit jaar zijn 25-jarig jubileum als bluesrocker. Hij werkte samen met Jan Akkerman, Thé Lau en Wouter Planteijdt en werd zelfs gevraagd voor de begeleidingsband van ex-Rolling Stone Mick Taylor. Hoeke is vrijwel continu on the road en daar komt voorlopig geen eind aan.

Leif de Leeuw is nog maar begin twintig, maar de Amersfoorter zwemt nu al in prijzen als Beste bluesrockgitarist van de Benelux, Beste band van Europa en Gitaartalent van het jaar. Met zijn Leif de Leeuw-band bracht hij vorig jaar het uitstekend ontvangen debuutalbum Leelah uit.

ook interessant

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring