• pop
  • singer-songwriter

Wo 25-10 | Patronaat | Open: 19:30 u Aanvang: 20:00 u | € 19,80 (exclusief banktransactiekosten vanaf €0.50)

Jacqueline Govaert(Album Release Show)

Uitverkocht: Jacqueline Govaert (Album Release Show)

Als frontvrouw van Krezip scoorde zij jaren lang de ene hit na de ander en na de afscheidstournee in 2009 (2x uitverkochtte Heineken Music Hall) stoomde singer-songwriter Jacqueline Govaert meteen door als succesvolle solo artiest. Zo verscheen haar debuutalbum 'Good Life' in 2010 en volgde in 2014 'Songs to Soothe' met daarop breekbare, pure liedjes die live waren opgenomen in een studio in LA.  Datzelfde jaar leverde zij ook het Serious Request Anthem voor 3FM, 'Make More Sound'.
Inmiddels is de in Haarlem wonende Jacqueline toe aan haar derde album die de titel 'Lighthearted Years' zal dragen. De release wordt deze avond gevierd in haar thuisstad, in Patronaat. Het belooft een intieme show te worden die zal plaatsvinden in de tweede zaal. Er zijn hierdoor slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar, dus wees hier heel snel bij!

LET OP: dit is een album release show, vandaar dat er GEEN voorprogramma is gepland. Wees dus op tijd, want de aanvang is om 20.00 uur.

Deze show is geheel en al UITVERKOCHT!

Over haar nieuwe album:
- Lighthearted Years, het langverwachte nieuwe album van Jacqueline Govaert verschijnt op 20 oktober bij Universal Music. Op de plaat staat niet alleen de liefde centraal, de zangeres zingt ook over het contrast tussen haar onbezonnen tienerjaren met Krezip en haar huidige bestaan.

Opener Back Of My Hand zet de toon voor het album. Een met behulp van producer Mitchell Froom gloedvol georkestreerde, licht opgevoerde soulballad in de geest van Dusty Springfield. Samen met het nummer For All Time vormt Back Of My Hand de ruggengraat van het album waarop de zangeres de liefde bezingt en kijkt naar de wereld om zich heen zoals deze nu is. ‘Iedereen superdruk, werken, voortplanten, trouwen en sommigen zijn al weer gescheiden. Op je vijfendertigste is het leven oneindig veel complexer dan je op je zeventiende dacht.’ Daarnaast kijkt Jacqueline op het album ook terug naar haar tijd met Krezip. ‘Met het verstrijken der jaren ga je er steeds anders op terugkijken. We eten nog altijd een paar keer per jaar samen en dan zijn de verhalen en inzichten over toen altijd weer anders. Je perspectief erop ontwikkelt zich. Je beseft steeds beter wat het betekende om vanaf je achttiende publiek bezit te zijn. Op Lighthearted Years kom ik weer een stukje dichter bij dat meisje van toen.’

Lighthearted Years is geschreven en opgenomen met behulp van producer Mitchell Froom, bekend van zijn werk met Sheryl Crow, Crowded House, Suzanne Vega, Paul McCartney en Elvis Costello. Het album is in drie weken tijd opgenomen in Los Angeles met muzikanten als Matt Chamberlain (o.a. Pearl Jam), Bob Glaub (Bob Dylan, John Lennon, Bruce Springsteen) en Davey Faragher (Elvis Costello, Willy DeVille, Sheryl Crow).