• soul
  • pop
  • indie

Za 25-11 | Patronaat | Open: 19:00 u Aanvang: 20:00 u | € 14,10 (exclusief banktransactiekosten vanaf €0.50)

Jeangu Macrooy

Uitverkocht: Jeangu Macrooy

LET OP: Er is géén voorprogramma, Jeangu Macrooy start om 20.00 uur, dus wees op tijd!
Jeangu Macrooy (uitgesproken als zjangú makrooi) groeide op in de tropische warmte van Paramaribo. Op zijn dertiende kreeg hij van zijn ouders zijn eerste gitaar en twee jaar later begon hij samen met zijn tweelingbroer Xillan eigen nummers te schrijven en op te treden. In 2014 besloot Jeangu zijn muzikale carrière voort te zetten aan de andere kant van de oceaan, in
Nederland. Er ontstond een samenwerking met producer Perquisite en hij werd getekend bij diens label Unexpected Records.

In april 2016 kwam Jeangu’s debuut-EP 'Brave Enough' uit, waarmee hij 3FM Serious Talent werd. Met eerste single 'Gold' mocht Jeangu gelijk langskomen bij De Wereld Draait Door waar hij sindsdien een graag geziene gast is. ‘Gold’ werd later ook gebruikt in een commercial van HBO. In de zomer stond hij met zijn band op diverse festivals, waarna hij in het najaar met de Popronde door Nederland trok. Daarnaast stond Jeangu in de voorprogramma's van Blaudzun, Remy van Kesteren, Bernhoft en Selah Sue, wat in totaal resulteerde in 120 shows in 12 maanden. Kortom: 2016 was een gouden jaar, dat werd afgesloten met een optreden op Eurosonic/Noorderslag en een nominatie voor een Edison in de categorie 'Beste Nieuwkomer’.

Jeangu's debuutalbum 'High On You', waarvoor hij net als bij zijn EP de samenwerking aanging met producer Perquisite, is energieker en dansbaarder dan zijn voorganger. De melancholie blijft aanwezig in nummers als 'Circles' en 'Sleep You Off' maar de focus is verlegd naar een rauwer geluid dat vooral naar voren komt in nummers als 'Crazy Kids' - een duet met tweelingbroer Xillan - en 'Head Over Heels'. Nummers als 'Antidote' en titelsong 'High On You' laten vooral ook Jeangu's soulvolle kant zien. Dit wordt versterkt door de prominente rol voor de blazers op het album. De rode draad blijft echter Jeangu's unieke stem die hypnotiseert in het laag en imponeert in het hoog.

'High On You' kwam op 14 april uit via Unexpected Records. Het album kwam binnen in de album charts, werd Radio 1 CD van de week, en werd lovend ontvangen door de pers. Het Algemeen Dagblad gaf het album 4/5 sterren: ‘Hij is pas 23, maar heeft de diepte in zijn stem van een soulveteraan. (...) High on You kan weleens het beste Nederlandse debuut van 2017 blijken te zijn.' De Telegraaf stelde: 'Je mond valt open van verbazing, bewondering en ontroering. Wàt een manier om je carrière te beginnen!' Giel Beelen (3FM) zei: 'Ik durf te beweren dat dit dè release is van het jaar' en Oor noemde Jeangu 'een debutant waar je ècht enthousiast van wordt’.

'De release van het album werd gevierd met een eerste eigen club tour door Nederland waarbij 6 van de 7 shows waren uitverkocht. Daarnaast was Jeangu deze zomer met zijn volledige band te zien op verscheidene festivals, waaronder North Sea Jazz en Lowlands.

ook interessant

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring