Do 25-04 | Gratis in ons Café | Open: 21.00 u Aanvang: 21.30 u

GEERTRUIDA x FULL SPECTRUM:

ELECTRIC ELECTRIC (FR)
COLD PUMAS (UK)
TOUCH PEOPLE (USA)

GEERTRUIDA x FULL SPECTRUM: ELECTRIC ELECTRIC (FR) + COLD PUMAS (UK) + TOUCH PEOPLE (USA)

Full Spectrum Bookings en Geertruida presenteren een avond vol intense en hypnotiserende post-punk dance in Patronaat Café.

Volgens Gonzo Circus:

"Op de kruising van postpunk, rituele percussie, sjamanistische funk en futuristische noise vind je het Franse trio Electric Electric. Op intelligente maar toch maximaal over-de-top wijze worden alle voornoemde stijlen met elkaar verweven, tot er niets meer of minder overblijft dan een gekkenhuis. Een maalstroom van geluid waarin het goed toeven is, want – vreemd genoeg – de obsessie van de band met herhaling en percussie resulteert in uiterste dansbaarbaarheid. Uiteraard niet het soort pretentieloos voetjes-van-de-vloer plezier, maar een echte Sint Vitusdans op de vulkaan, woeste stuiptrekkingen op de Dag des Oordeels, trance en uit de tenen trippen ten top. Ongelooflijk wat dit trio aan energie, psychedelische ervaring en creatieve input weet te combineren, wat mij betreft is dit de plaat van het jaar. In Frankrijk zijn hun enerverende shows van live gespeelde en geloopte gitaren, drums en elektronica al een begrip, nu de rest van de wereld nog. Kom op wereld, jullie weten niet wat je mist!"

In juli 2011 was dit Britse trio verantwoordelijk voor een gestoorde, dampende en legendarische huis show in Geertruida. Een van de meest memorabele avonden die we hebben gehad in ons huis, en we zijn verheugd om ze hier terug te hebben in Haarlem. Cold Pumas komen uit Brighton, het land van winderige pieren, en houden zich strikt aan de drie H’s in hun werk: herhaling, herhaling, herhaling. Hun debuut LP Persistent, uitgebracht op 5 november 2012 op de drie labels Faux Discs, Gringo Records en Italiaanse Beach Babes, is een in vervoering brengende hypnotiserende wervelwind die bol staat van de energie.

Grote en zeer gewaardeerde Geertruida vriend Darren Keen keert terug naar Haarlem, en we zullen hem met open armen ontvangen. Hij kwam naar Geertruida in 2011 en verbaasde ons allemaal met zijn ingenieus gestoorde act 'The Show is de Rainbow'. In 2012 keerde hij terug met 'Bad Speler' en kreeg Geertruida flink aan het stuiteren. Hier is wat hij zegt over Touch People:

"Een flinke lading aan melodieën. Veel bas. Je kan dansen. Het hoeft niet te. Je zal het willen. Solo muziek voor de massa.

Ik kom uit Nebraska. Ik maak polyritmische dance muziek geïnspireerd door minimalistische componisten en door het combineren van 808 gonzo bas met de werkelijke basgitaar magie."

Het nieuwe album 'Brain Massage' komt uit begin april.

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring