• soul
  • pop
  • jazz

Vr 25-04 | Patronaat | Open 19.30 u Aanvang 20.00 u | 12,50 (ex fee)

KRIS BERRY & PERQUISITE RITA ZIPORA

KRIS BERRY & PERQUISITE + RITA ZIPORA

In de zwoele zomer van 2011 kruisten de paden van componist en producer Perquisite en singer/songwriter Kris Berry. Het plan was om een keer in de studio af te spreken maar wat vooraf een ongewone samenwerking leek, blijkt het recept voor een melancholisch en persoonlijk album. 

Perquisite:
Van het een kwam het ander en voor we het wisten hadden we 15 nummers geschreven.

Op 20 september 2013 verscheen het album Lovestruck Puzzles. Daarop komen de werelden van Kris Berry en Perquisite op een schitterende manier samen. 

Kris Berry:
Het voelde allemaal heel natuurlijk, al hebben we beide best verschillende achtergronden. Ons geluid is dan ook het best te omschrijven als een samensmelting van die achtergronden; bluesy, soulvolle en melancholische muziek waarin de emotie en de groove bepalend zijn.

Perquisite kenden we vooral van zijn samenwerking met Pete Philly waarmee hij over de hele wereld heeft getourt en 2 succesvolle albums mee heeft gemaakt.  
Kris Berry werd door Radio 6in 2011 uitgeroepen tot het eerste Soul & Jazz talent. Dat jaar stond ze ook op het North Sea Jazz Festival. In 2012 won ze een Radio 6 Talent Award. In 2012 verscheen haar succesvolle debuutalbum 'Marbles', waarmee ze door Nederland toerde en shows in Londen en Berlijn deed.

 

Rita Zipora combineert Brits-klinkende electropop à la Portishead en Massive Attack met warme soundscapes en haar eigenzinnige, Nederlandse teksten. Ze studeerde in 2010 af aan het conservatorium in Den Haag en trad al op in Amsterdam, Parijs en Bilbao.

Met haar eerste single ‘Wasem’ heeft Rita Zipora meteen succes geboekt; het nummer werd toegevoegd aan de 3FM playlist. In januari 2014 stond de zangeres op Noorderslag en verscheen haar debuutalbum ‘Als Ik Kijk’ dat ze samen met producer Attie Bauw opnam, die onderandere grote namen als The Scorpions, Maceo Parker, Yulduz en Latoya Jackson.

NRC Handelsblad over Rita:

Ze knalt ongeveer van het podium af met haar uitgelaten, eigen songs.

Naar programma

ook interessant

Naar programma (2)
Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring