• stage1.5
  • muziektheater
  • mindfulness on speed

Wo 25-08 | Patronaat | Open: 20:00 u Aanvang: 20:30 u | € 19,50 | Pin Only

Stage 1,5:

Patronaat & Toneelschuur presenteren: Permanent Destruction - Pain Against Fearft. Naomi Velissariou en Joost Maaskant

Permanent Destruction - Pain Against Fear

Dit is het programma van 5 februari 2021

Het programma Permanent Destruction van 5 februari in Patronaat is uitgesteld en zal nu plaatsvinden op 25 augustus 2021. De locatie en aanvangstijden zijn niet aangepast. Reeds gekochte kaarten blijven geldig voor de nieuwe datum. e-Ticketkopers hebben een e-mail ontvangen met meer informatie. We verzoeken bezoekers om niet telefonisch of per e-mail om meer informatie te vragen.
 
Patronaat, Toneelschuur 
en Theater Utrecht bundelen de krachten om een bijzonder programma naar Haarlem te brengen! Juist in Corona-tijd openen we onze deuren voor nieuwe talenten, gezelschappen en artiesten die we in een normaal hoogseizoen misschien niet snel over de vloer zouden krijgen. Permanent Destruction is daar een goed voorbeeld van. Geniet in veilige Corona-proof setting van dit fantastische, uitbundige theaterstuk waarbij popmuziek een zeer belangrijke rol speelt. (De link met Patronaat is dus zo gek nog niet!)

Na het succes van de theatrale concerten gebaseerd op het werk van Sarah Kane (The SK Concert - 2018) en Heiner Müller (The HM Concert - 2019), slaat PERMANENT DESTRUCTION een nieuwe weg in. In het laatste deel van haar trilogie, Pain Against Fear, legt theatermaker en performer Naomi Velissariou haar maskers af en gaat de confrontatie aan met zichzelf en haar publiek. Daar waar in de eerste twee delen de haat in al zijn vormen centraal stond (zelfhaat, vrouwenhaat, mannenhaat en haat voor het leven), is het derde deel een poging om af te rekenen met angst als voedingsbodem voor die haat.

In Pain Against Fear gaat een persoonlijke openbaring gepaard met een uitnodiging aan het adres van het publiek. Een uitnodiging om je eigen angst te bezweren door hem samen met anderen te vieren, door collectief te dansen op het ritme van je individuele pijn. In de rotsvaste overtuiging dat de acceptatie van pijn ons lijden kan verzachten. Pain Against Fear is mindfulness on speed. De muziek is een meedogenloze mix van de strakke sound van producer Joost Maaskant en Velissariou’s hardnekkige poging tot kwetsbaarheid. 

PERMANENT DESTRUCTION is zowel de titel van een post-dystopisch muziektheaterdrieluik als de naam van een band, waarin Velissariou en Maaskant af willen rekenen met een aantal taboes uit de huidige beeldcultuur. Sentimenten als zelfhaat en faalangst zijn in die cultuur te mijden thema’s, omdat ze niet sexy of Instagram-waardig zijn. Je kunt jezelf nu eenmaal niet profileren aan de hand van uitingen van pijn. Of wel?  

In 2019 won Naomi Velissariou de Regieprijs voor The SK Concert. De voorstelling werd geselecteerd voor de Officiële Juryselectie van zowel het Nederlandse Theater Festival als het Vlaamse Theaterfestival. In 2020 werd Naomi genomineerd voor de Gieskes-Strijbis Podiumprijs. 

foto: Ben Houdijk

Naar programma

ook interessant

Naar programma (2)
Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring