• pop
  • soul
  • jazz

Do 25-09 | Patronaat | Open 20.00 u Aanvang 20.30 u | € 16,- vvk (ex fee)/ € 18,- deur

SATELLITE LOVE II CLUBTOUR

GIOVANCA + GERY MENDES (GMB)

GIOVANCA + GERY MENDES

Ineens was ze er, naast Wouter Hamel met de hit ‘As Long As We’re In Love’. Met een prachtige mix van soul, jazz en pop veroverde Giovanca haar plekje in de  jazz- én popmuziek. Sinds haar debuut ‘Subway Silence’ (2008) en opvolger ‘While I'm Awake’ (2010) is de Nederlandse/Curaçaose zangeres dan ook niet meer weg te denken uit de soul/jazz/pop scene en won zelfs een Zilveren Harp.

'Satellite Love' is de naam van het derde langverwachte album van soul/jazz zangeres Giovanca. Een warm, soulful album met een authentieke sound, geïnspireerd door the Golden era of Soul & jazz, the seventies & early eighties: de combinatie van die tijdsgeest, de muziek die haar vader draaide en Giovanca's muzikale roots zijn meer dan ooit hoorbaar op dit nieuwe album.

Giovanca wilde met haar derde plaat terug naar waar het voor haar allemaal mee begon en laat daarmee meer diversiteit en diepte horen. Ervaar dit zelf tijdens de Satellite Love liveshow, waar haar nieuwste werk centraal staat. In september te zien door het land.

De avond wordt geopend door Gery Mendes, ook bekend als GMB. Hiphopinjesmoel over diens laatste album: 'Caminho is met een speelduur van 49 minuten effectief en uiterst solide. Gery Mendes is een verhalenverteller, een motivational speaker, een muzikaal en spiritueel reiziger en heeft een product afgeleverd dat niet in hokjes valt te stoppen. Het is een smeltkroes van jazz, soul en hiphop met hier en daar wat Afrikaanse ritmes en tongvallen. Caminho heeft een zeer vriendelijke en toegankelijke sound en Gery Mendes bewijst dat hij zich heeft ontwikkeld tot een volwaardig muzikant. Hij verenigt muziekgenres en zal hiermee ongetwijfeld ook verschillende mensen samen brengen."