• rock
  • punk
  • jera

Vr 26-10 | Patronaat | Open: 17:00 u Aanvang 18.00 u | € 28,30 (exclusief banktransactiekosten vanaf € 0,50) / € 33,90 deur

Anti Fest!

Anti Flag (USA)
Less Than Jake (USA)
Reel Big Fish (USA)
Silverstein (CAN)
Cancer Bats (CAN)Culture Abuse (USA)
Black Peaks (UK)
Tusky
The Prestige (FRA)
Worriers (USA)
Drones (UK)

Anti Flag (USA), Less Than Jake (USA), Reel Big Fish (USA) e.a.

ANTIfest!, het festival van punkrockiconen Anti-Flag komt naar Haarlem toe! Voor de band is het een outlet waar ze ideeën, songs, passie en verlangen kunnen delen met de punkrock community. Zo proberen ze de wereld een stukje beter te maken met bands die zij tof vinden in steden waar ze graag komen. Dit jaar bestaat de line-up uit Less Than Jake, Reel Big Fish, Silverstein, The Prestige en natuurlijk Anti-Flag zelf.

De sympathieke band Anti-Flag staat sinds jaar en dag bekend om haar sociaalbetrokken punkrocksongs. Sinds de band zo'n 25 jaar geleden begon, wordt het onrecht in de wereld bestreden met een gitaar in de hand en een razende drumbeat op de achtergrond. Live staat de band uiteraard ook nog steeds z'n mannetje met catchy meebrullers, 90s klassieker en nieuwe pareltjes van de meest recente platen 'American Spring' en 'American Fall'.

Met Less Than Jake herleven de 90s met hun heerlijke mix van pop- en skapunk. LTA heeft met 'All My Best Friends Are Metalheads' en 'The Science Of Selling Yourself Short' legendarische ska-hits geproduceerd en met 'The Rest of My Life' een poppunk-classic die nog steeds elke zaal op z'n kop zet. 

Ook Reel Big Fish is geen onbekende voor de skapunk-liefhebber. Dankzij megahit 'Sell Out' moet zelfs voor de niet-liefhebber een belletje gaan rinkelen. Naast dat de song niet weg te denken was uit hitlijsten, behoorde 'ie ook tot de soundtracks van games als FIFA 2000 en Aggressive Inline. Tegenwoordig bewijst het sextet nog steeds geen gas teruggenomen te hebben dankzij hun geoliede en vrolijke liveshow.

Wie aan Silverstein denkt, denkt direct aan emotionele post-hardcore, die aan het begin van het millennium wild om haar heen sloeg. De Canadese band wist met zeer-persoonlijke lyrics en dynamische songstructuren een hele trouwe fanschare voor zich te winnen. Bovendien bewijst de band op het recente 'Dead Reflection' nog steeds live-anthems te kunnen schrijven, die smeken om meegeschreeuwd te worden.

Het eveneens Canadese Cancer Bats zorgt overal waar ze komen voor moshende massa's, dankzij hun groovende hardcore met een shot vuige southern rock. Sinds 2004 maakt het kwartet stad en land onveilig als een niet te stoppen tourmachine, die met 'The Spark That Moves' misschien wel hun beste plaat tot nu toe uitbrachten afgelopen april eerder dit jaar. 

Culture Abuse is een van de heetste punkbands op dit moment. Vrij logisch ook als je tweede plaat, getiteld 'Bay Dream', is geproduceerd door Epitaph Records-oprichter en voormalig Bad Religion-gitarist, Brett Gurewitz. Met een beetje grunge en vleugje hardcore zetten de San Franciscanen overal waar ze komen een leuke show neer. Of het een groot festivalpodium is of een de kelder van een local, dat maakt ze eigenlijk niet uit. Uiteindelijk wordt het toch wel een feestje van dikke riffs en pompende drums.

Tevens is Black Peaks een steeds maar groter wordende band. De Britten zijn ergens te plaatsen tussen de progressieve- en post-rockbands, maar met een vette laag hardcore. Debuutalbum 'Statues' zorgden ervoor dat het jonge kwartet uit Brighton direct werd gebombardeerd tot een van de meest veelbelovende acts uit Engeland. Niet voor niets zijn de verwachting daarom hooggespannen voor opvolger 'All That Divides' die op 8 oktober uit moet komen.

Natuurlijk is Tusky er ook bij op ANTIfest! Het gezelschap heeft eigenlijk geen introductie meer nodig. Een deel van de band was namelijk al onderdeel van de John Coffey-bende die Nederland en omstreken onveilig maakten tussen 2005 en 2016. Muzikaal is het kwartet geen een-op-een kopie van laatstgenoemde, maar maakt men punkrock die sterk beïnvloed is door 90s grungerockbands. Dit resulteert in een keiharde debuutplaat 'Rated Gnar' en een nu al legendarische liveshow!

De jonge Franse alternatieve hardcoreband The Prestige maakte eerder al een grote indruk als support voor bands als Every Time I Die, The Dillinger Escape Plan, August Burns Red en Stray From The Path. Met een onnavolgbare bevlogenheid mixt men loodzware riffs met paranoïde kwaadaardigheid. 

Worriers staat garant voor vakkundig geschreven liedjes door Lauren Denitzio. Debuutplaat 'Imaginary Life' werd geproduceerd door niemand minder dan Laura Jane Grace van Against Me! en de opvolger 'Survival Pop' werd uitgebracht op het toonaangevende SideOneDummy Records. Hoewel het geheel ingetogen is, zijn de shows er niet minder krachtig om. 

Aan Drones de eer om ANTIfest! dit jaar te openen. Zangeres Lois McDougall en consorten zijn een gloednieuwe band uit Londen met een beruchte livereputatie. Op debuutalbum 'Exiled' plaatsen ze het socio-politieke in muziek op de voorgrond. Aangegrepen door de vluchtelingencrisis in Europa, broeien de songs van boosheid, maar ook hoop. Een band om niet te missen!

*** Anti Flag steunt initiatieven zoals Amnesty International. In samenwerking met Amnesty International en Anti Flag geven we daarom de optie om 1, 3 of 10 euro te doneren aan Amnesty. Dit bedrag komt bovenop de ticketprijs. ***

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring