• blues
  • soul
  • jazz

Wo 26-11 | Patronaat | Open 19.30 u Aanvang 20.30 u | € 27,50 vvk (ex fee) / € 30,- deur

GREGORY PORTER (USA)+ AVERY*SUNSHINE

GREGORY PORTER (USA) + AVERY*SUNSHINE

Deze show is inmiddels geheel uitverkocht! Er zijn nog wel kaartjes voor de niet minder prachtige avond met Raul Midon  (22 november). Maar ook die gaan hard, dus wacht niet te lang!

De Amerikaanse jazz-zanger Gregory Porter is in de laatste jaren uitgegroeid tot een van de grootste jazzvocalisten ter wereld. Gregory Porters virtuoze stem klinkt alsof je regelrecht mee terug genomen wordt naar de jaren ’70 en kan worden vergeleken met het geluid van Frank Sinatra en Nat King Cole. Hij is een echte performer met een groove die nooit stopt en heeft een speciale aantrekkingskracht als songwriter. Gregory’s doel: “een oprechte boodschap over liefde, cultuur, familie en andere menselijke vreugde en pijn creëren”. Woensdag 26 november doet Gregory Porter zijn enige Nederlandse clubshow dit najaar in Patronaat.

De bekendheid begon in 2010 voor Porter toen hij zijn debuutalbum ‘Water’ uitbracht. Dit leverde hem meteen een Grammy nominatie op. Datzelfde geldt voor zijn tweede album ‘Be Good’ dat in 2012 werd uitgebracht. Met het derde studioalbum ‘Liquid Spirit’ dat uitgebracht werd in 2013 was het raak en sleepte hij dit jaar de Grammy voor voor ‘Best Jazz Vocal Album’ binnen. 

Sommige critici noemen Porter de nieuwe ‘King of Jazz’ en scharen hem al onder grootheden als Joe Williams, Nat King Cole en Marvin Gaye. Afgelopen zomer trad Porter op tijdens de uitverkochte vrijdag van North Sea Jazz Festival en in augustus volgde Lowlands.

Avery*Sunshine staat bekend om haar verkwikkende en sprankelende live optredens. Authentieke soul en r&b zonder poespas is wat je kunt verwachten van dit dynamische duo. Al eerder werkten ze samen met artiesten als Roy Ayers, Will Downing, Music Soulchild, Michael Bublé, David Foster, Anthony Hamilton en Jennifer Holiday. Onlangs werd hun album ‘The Sunroom’ uitgebracht, met dit album wordt een combinatie van opzwepende zonovergoten nummers, verbluffende retro soul liedjes en prachtige r&b ballads ten gehore gebracht.