• alternative
  • rock
  • indie

Vr 26-02 | Patronaat | Open 19.30 u - Aanvang 20.00 u | € 16,- | UITVERKOCHT

De StaatJo Goes Hunting

De Staat + Jo Goes Hunting

Dit concert is uitverkocht!

Eind 2014 werd een lang gekoesterde droom van de alternatieve rock band De Staat werkelijkheid: het creëren van een plek waar muzikanten en andere creatievelingen naar hartelust kunnen maken, spelen en opnemen. De band nam zijn intrek in het oude gebouw van Doornroosje in Nijmegen, en verbouwde het legendarische pand tot een volwaardige studio. Hier kan de band eindeloos repeteren, opnemen en mixen. Vanaf 2015 wordt daar hard gewerkt aan een nieuw De Staat-album.

Frontman Torre Florim: “Voorheen schreef ik nummers, repeteerden we vervolgens tot ze perfect waren, huurden dan tien dagen een dure studio en probeerden in die tijd alles zo goed mogelijk op te nemen. Nu kunnen we eindeloos uitproberen, opnieuw beginnen en afwerken. We zijn teruggekeerd naar de tijd dat grote bands enorme budgetten kregen, waardoor ze maandenlang een studio konden huren. Nu is studio-apparatuur zo betaalbaar geworden dat we zelf een studio hebben kunnen bouwen.”

Florim is niet alleen frontman van De Staat, maar ook de man achter de mengtafel. “Al van kinds af aan ben ik bezig met muzieksoftware, het was niet meer dan logisch dat ik onze muziek zelf ging produceren.” In de studio staan gitaren, vintage synthesizers en andere instrumenten opgesteld in een cirkel, de opstelling alleen al maakt nieuwsgierig naar wat hier gemaakt wordt.

Sinds 2009 raast De Staat door Nederland én de wijde omtrek. In 2008 maakte de band al een vliegende start als voorprogramma van Belgische rockband dEUS tijdens hun tour door Groot-Brittannië, gevolgd door de steeds voller stromende zalen tijdens de Popronde dat jaar.Debuutalbum Wait For Evolution won in 2009 de 3voor12 Award voor beste album van het jaar , 3FM Award voor beste album.

Opvolger Machinery verscheen in 2011. Voor de gelijknamige tour werd een enorme machine gebouwd, die live op het podium niet alleen als decor, maar ook als volwaardig instrument diende. In 2011 en 2012 won De Staat de 3FM Awards in de categorie alternative. 

De Staat’s derde album, I_CON, heeft Torre Florim gemixt in Nashville, Tennessee, samen met Grammy-winnaar Vance Powell. Powell, onder andere verantwoordelijk voor het geluid van The Raconteurs en Jack White, bleek enthousiast over de band. Voor I_CON won De Staat in 2014 een Edison Award. Single Devil’s Blood werd 3FM Megahit, en de track Down Town werd opgenomen in de soundtrack van FIFA 2014.

2015 leek even een rustig jaar te worden, maar EP Vinticious Versions leverde met single Input Source Select een hit af en De Staat speelde een uitverkochte tour op bijzondere locaties. Samen met de zalen werd gezocht naar “anders dan anders”, en zo speelde de band hun “vinticious versions” van eerder uitgebrachte nummers onder andere in Aviodrome tussen de vliegtuigen en in de oude Zwitsal-fabriek.

Ook in het buitenland is De Staat niet onopgemerkt gebleven. KERRANG schreef over een show in London: “It’s quirky, pounding and infectious” en waren vol lof over de bezwerende performance van bandleider Torre Florim. De band speelde vanaf hun debuut in 2009 niet alleen op grote Nederlandse festivals als Pinkpop en Lowlands, maar betrad ook de internationale festivalpodia, waaronder die van Dour, Sziget, Glastonbury en Iceland Airwaves.

Torre Florim                    gitaar/zang
Jop van Summeren      basgitaar
Rocco Hueting               synths, percussie, gitaar
Vedran Mircetic            gitaar
Tim van Delft                  drums

Joe Goes Hunting is de band van van multi-instrumentalist Jimmi Jo Hueting. Hij gebruikt drums, analoge synthesizers, gitaren en drummachines om zijn muziek vorm te geven. Zijn eerste EP 'Glow' werd onlangs uitgebracht en is hier te beluisteren. 

ook interessant

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring