• stage1.5
  • literair café
  • literatuur

Vr 26-06 | Patronaat | Open: 20:15 u Aanvang: 20:30 u | € 17,50

Stage 1,5:

Paulien Cornelisse
Daan Heerma van VossSam & Julia
Pete Wu

Lamoer - speciale editie

Patronaat heropent! Vanaf juni zijn de zalen geopend voor nieuw, fris, aangepast programma. We kijken er naar uit jullie weer te ontvangen. Lees op onze homepage de FAQ over Corona-maatregelen en hoe Patronaat hier mee om gaat. In het bestelproces van tickets krijg je meer informatie over onze 1,5 meter concerten, en je krijgt uiterlijk 24 uur voor het concert nog een informatiemail toegezonden. Heb je vragen? Mail ons op: info@patronaat.nl 

In deze speciale editie van de literaire avond Lamoer, een samenwerking tussen Patronaat en boekhandel De Vries, gaat RONALD KERSTMA in gesprek met PAULIEN CORNELISSE over haar inspiratiebronnen. Ze houdt van taal en details, maar wiens taal raakt haar en welke details vallen haar precies op en waarom? Al jaren houdt Cornelisse een Japanverzameling bij en die verzameling ziet voor het eerst het licht in haar nieuwe boek Japan in honderd kleine stukjes. Eerder schreef ze de bestsellers Taal is zeg maar echt mijn ding, En dan nog iets, De verwarde cavia en Taal voor de leuk.

Nu we stap voor stap uit de intelligente lockdown kruipen, verschijnen de eerste boeken over deze periode. DAAN HEERMA VAN VOSS schreef verhalen over de tumultueuze of soms juist stille dagen tijdens de coronacrisis, niet alleen over de situatie in Nederland, maar ook China, Peru, Italië, Spanje, Frankrijk, België, Groot-Britannië, Ierland, de VS, en van het eiland Rarotonga in de Stille Oceaan. Wat gebeurt er met ons als de wereld die we kennen stil komt te staan? Auteur, uitgeverij en drukker sloegende handen in één en met zijn unieke boek steunen ze de boekhandel.

SAM & JULIA schrijven krachtige en hartverscheurende songs die na-ijlen in je hoofd. Ze zitten veel in de studio om hun eerste plaat op te nemen, maar hebben gelukkig ook tijd om bij ons op te treden! Zo’n vijf jaar gelden leerden ze elkaar kennen tijdens een jamsessie in de Winston Kingdom en vonden elkaar direct in hun liefde voor Americana.

 Momenteel voeren we noodzakelijke gesprekken over racisme in Nederland. Journalist PETE WU is een Chinese Nederlander en schreef met De bananengeneratie een liefdevolle en verhelderende inkijk in het dubbelleven van Chinese Nederlanders. Hoe is het om ongewild herinnerd te worden aan je anders zijn? Om altijd de vraag te krijgen waar je écht vandaan komt? Of om geconfronteerd te worden met grappen van mensen zoals Gordon: ‘Wat ga je zingen? Nummer 39 met rijst?’
 

En verder natuurlijk nog veel meer: boekennieuws, verse boekentips, en een hoop gezelligheid in het Patronaat!

De Vries van Stockum verzorgt de boekverkoop, en HAARLEM105 zendt de talkshow uit. De avond wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Haarlem, de J.C. Ruigrok Stichting en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

 
Naar programma

ook interessant

Naar programma (2)
Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring