• indie
  • singer-songwriter
  • folk

Wo 26-08 | Openluchttheater Bloemendaal | Open 19.30 u - Aanvang 20.00 u | € 25,- (ex fee)

Patronaat presenteert in Openluchttheater Bloemendaal:

BlaudzunAdna (SWE)

Blaudzun + Adna (SWE)

Dit concert is uitverkocht!

Op woensdag 26 augustus presenteert Patronaat Blaudzun in het betoverende Openluchttheater Caprera in Bloemendaal. Afgelopen zomer wist de indie folk band hun show op deze locatie binnen no-time uit te verkopen. 

Blaudzun is de nom de plume van Johannes Sigmond (1974) die begin 2012 zijn definitieve doorbraak beleefde met zijn nationaal en internationaal geprezen derde album Heavy Flowers. Hij debuteert in 2007 met de EP Loveliesbleeding die hij in 2008 aanvult met nieuwe liedjes en uitbrengt als zijn eerste LP bij V2 Benelux. In 2010 verschijnt Seadrift Soundmachine en Blaudzun verovert stap voor stap de grotere podia en festivals (o.a. Lowlands) in Nederland. Na Heavy Flowers (2012) dat ook in de VS wordt uitgebracht, volgen twee succesvolle jaren met op voorhand volledig uitverkochte clubtournees in Nederland en België, festivals in zowel Europa als Amerika waaronder Sziget, SXSW en Pinkpop en vele prijzen zoals de 3voor12 Award 2012 voor Beste Album en een 3FM Award 2013 voor Best Alternative Act. Begin 2013 ontvangt hij een Edison voor Beste Mannelijke Artiest.

Wij adviseren iedereen om op tijd aanwezig te zijn, want om 20.00 uur zal de veelbelovende Zweedse singer-songwriter Adna het podium betreden om de avond te openen. Zij maakt prachtige sfeervolle muziek met een melancholische, dromerige inslag (een must see voor liefhebbers van o.a. Bon Iver, Ane Brun of Blaudzun!). Zij combineert akoestische klanken met electronische elementen, aangevuld met haar krachtige doch fragiele stemgeluid. Op jonge leeftijd verhuisde zijn naar Berlijn waar zij haar album 'Run, Lucifer' in haar slaapkamer schreef.

Dit intieme concert vindt plaats onder de onvolprezen sterrenhemel van Openluchttheater Caprera te Bloemendaal.

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring