• jazz
  • rock
  • bluesrock
  • blues

Za 27-01 | Patronaat | Open: 19:00 u Aanvang: 19.30 u | € 17,- (exclusief banktransactiekosten vanaf €0.50)

100 jaar Haarlemse Blues:
John the Revelator
Oscar Benton Blues Band

100 jaar Haarlemse Blues: Oscar Benton en John the Revelator

Twee feestjes voor de prijs van één!


Oscar Benton
is zijn carrière begonnen in 1968. Het eerste succes dat hij boekte was n.l. het winnen van het prestigieuze Loosdrecht Jazz Concours in in dat jaar
. Daarna heeft Oscar acht albums uitgebracht en tientallen singles. Een daarvan is zijn grote hit Bensonhurst Blues. Nummer 1 in Frankrijk, Italie en in vele Oostbloklanden. Onafgebroken toert Oscar vanaf 1968 door Nederland en het buitenland totdat hij in 2008 een lelijke val maakt en hersenletsel oploopt. Deze Haarlemse blueslegende treedt alleen bij wijze van hoge uitzondering nog op. Om gezondheidsredenen heeft Oscar afgelopen jaren alleen hier en daar optredens gedaan in concertzalen in het buitenland: Boekarest, Istanbul en afgelopen kerst in Praag voor de president van Tsjechië. Maar nu is Haarlem, zijn oude home town, aan de beurt! Oscar zegt zelf dat hij zich goed voelt en dat hij er weer aan toe is om op te treden. "We spelen het repertoire uit onze beginperiode met o.a. de klassiekers Nobody’s Business, I Feel So Good, Got My Mojo Working en natuurlijk de grote hit Bensonhurst Blues." Op 27 januari 2018 doet Oscar Benton een show in Patronaat, als vanouds samen met zijn Oscar Benton Blues Band. Een unieke kans om dit eindelijk weer eens mee te maken dus! (zie onderstaande prachtfoto by Ron van Varik)


De andere halve eeuweling deze feestelijke avond is natuurlijk John the Revelator.
We schrijven 1968. De krant meldt de geboorte van een nieuwe band, John the Revelator, en een nieuw geluid: het stampt, het dreunt, het is pure blues. Dat hadden ze in het gezapige Haarlem nog niet meegemaakt. Deze blues huilde in de zalen. Achter de slide, de jank, de beat en the voice gingen vijf  jonge jongens schuil, helemaal gek van de muziek die ze maakten.
Ook zij wonnen het Loosdrecht Jazz Concours, waren veelvuldig op TV en bij gebrek aan andere zenders zag het hele land ze. En ze maakten voor het befaamde Decca label meteen hun eerste plaat, Wild Blues!

Dat was toen. Nu, een onvoorstelbare  50 jaar, vele optredens, een eigen studio en 15 albums later, staat John the Revelator nog steeds als een huis. Hun recent verschenen ‘The Blue Skin Album’ kreeg in het blad ‘Lust For Life’ een vier sterren recensie en ook Blues Magazine was laaiend enthousiast over de band. In de beschrijving van zijn nieuwe theatershow noemt Johan Derksen de band  in een adem met Cuby + Blizzards, Livin’ Blues, Rob Hoeke Rhythm & Blues Group, Bintangs en Flavium. En dat is niet voor niets!

Zo werk je met dubbel plezier en enthousiasme naar het grote jubileum toe. Zaterdag 27 januari  is het zo ver. Dan viert deze deze legendarische Haarlemse band zijn 50th anniversary met een spetterend concert in het Patronaat , samen met mede-feestvarken en Bluesman Oscar Benton, dus. De band presenteert dan onder andere het nieuwe dubbel album 50 & Beyond. Een ‘back to the roots’ bluesalbum , live opgenomen in de studio met als gastmuzikanten ex-bandleden van Wild Blues. Het dubbelalbum maakt onderdeel uit van een 4CD jubileum box met bijzondere opnames en een 60 pagina’s geïllustreerd boek. 

Bezetting:

Erwin Aubroeck: piano, Hammond organ, synthesizers, vocals
Paul Dammers: slide guitar & rhythm guitar
Cor Dijkhuizen: drums
Tom Huissen: vocals & bass guitar
Frans ten Kleij: lead guitar & rhythm guitar
 

(Voor de show van 21 mei aangeschafte kaarten ziijn vanzelfsprekend ook deze nieuwe datum geldig)

Naar programma

ook interessant

Naar programma (2)
Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring