• pop
  • indie
  • nederlandstalig

Vr 27-10 | Patronaat | Open: 20:00 u Aanvang: 20:30 u | € 14,10 (exclusief banktransactiekosten vanaf €0.50)

Roxeanne Hazes
+ LAKSHMI

Roxeanne Hazes + LAKSHMI

De carrière van Roxeanne Hazes bestrijkt al een veelzijdig decennium. Tien jaar waarin ze, middels vele honderden optredens en de steevast uitverkochte Holland Zingt Hazes concerten, Nederland en België verblijdde met haar vaders muziek. In die jaren groeide ‘Dochter Dre’ als mens en artiest, waarna het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Op haar veertiende schreef ze al nummers voor het debuutalbum van haar broertje. Twee jaar geleden begon Roxeanne Hazes met het schrijven aan haar eigen muziek. “Ik merkte dat het begon te kriebelen. Dat ik behoefte kreeg aan een nieuwe creatieve uitlaatklep waarin ik mijn ideeën, gevoelens en creativiteit kwijt kan. Mijn vaders muziek is en blijft altijd de basis, en met mijn eigen muziek kan ik nu ook een andere kant laten zien.”

Eerder dit jaar was Roxeanne Hazes te horen op en te zien in Ballade van de Moord van labelgenoten Thijs Boontjes Dans- en Showorkest. Ze speelden bij De Wereld Draait Door, Radio 2 en springen in het oog met de intense videoclip. Hierna werden vijf uitverkochte Ziggo Domes vol Hazes-fans plat gespeeld, waarna de laatste hand werd gelegd aan Rox’ eerste single ‘Ik Was Toch Je Meisje’ die momenteel veel airplay krijgt.
De komende tijd maakt Roxeanne haar debuutalbum af. Dit zal een dezer dagen verschijnen bij Top Notch en vervolgens gaat zij dus met de volledige live band het land in. Bijzondere dame, met een bijzonder erfgoed natuurlijk!


De avond wordt geopend door LAKSHMI.  Deze Haarlemse singer-songwriter omschrijft haar muziek als Dark Electronic Pop: een mix van poëtische teksten en donkere violen en synths. In december 2014 stond zij in de finale van de Grote Prijs van en ze was te zien in het tv-programma ‘De Beste Singer-Songwriter’.
In maart 2016 verscheen haar debuut-EP 'Come Sin with Me' gevolgd door haar tweede EP ‘Sinister’. In dat jaar wordt zij ook uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. Ook was ze samen met haar band te gast bij De Wereld Draait Door. In maart van dit jaar verscheen haar, naar zichzelf vernoemde, debuutalbum. Ze is een frêle, meisjesachtige verschijning. Maar vergis je niet: deze volbloed zangeres - voluit Lakshmi Swami Persaud geheten - is een pittige jonge vrouw die precies weet wat ze wil. Vernoemd naar de godin van de liefde, bezingt ze op dit debuutalbum de liefde in al haar vormen. Prachtige, persoonlijke verhalen - verpakt in die atmosferische Dark Electronic Pop-klanken: denk aan een driehoeksverhouding tussen Lana Del Rey, Warhaus en Massive Attack...!
Liefhebbers kunnen al een voorproefje van haar krijgen tijdens Haarlem Cultuur festival (de seizoensopener in onze stad), bij de collega's van de Toneelschuur, op zaterdag 9 september (klik hier voor meer info)


 

Naar programma

ook interessant

Naar programma (2)
Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring