• blues
  • legends
  • bluesrock

Vr 27-12 | Patronaat | Open 19.30 u - Aanvang 20.00 u | € 18,00

Haarlemse Blues Eindejaarsconcert: Oscar Benton, John the Revelator, Johnny Feel Good

Haarlemse Blues Eindejaarsconcert: Oscar Benton, John the Revelator, Johnny Feel Good

Het Haarlemse Blues Endejaarsconcert begint stilaan een heuse traditie te worden! Ook dit jaar - op vrijdag 27 december om precies te zijn - zullen we in de allerlaatste dagen van het jaar weer mogen genieten van wat onze stad aan prachtige blues te bieden heeft!

Oscar Benton

De Haarlemse blueslegende Oscar Benton begon zijn carrière  in 1968 en is dus al meer dan 50 jaar in bluesbizz. Vandaar dat medio 2019 het dubbelalbum CD&DVD ‘Oscar Benton 50 Years On Stage’ is uitgebracht, waarin een fraaie registratie te zien is van het optreden van The Oscar Benton Blues Band bij het Haarlem Jazz&More in 2017. Maar Oscar zit niet stil: de opvolger van het succesvolle album ‘I Am Back’ (2018) ligt al klaar om uitgebracht te worden. De geplande release van die nieuwe LP ‘Mirrors Don’t Lie’ vindt feestelijk plaats tijdens deze avond in Patronaat,  en natuurlijk zal Oscar ook een aantal nummers van dit nieuwe album ten gehore brengen. 
Oscar laat zich bij dit eindejaarsconcert begeleiden door de Haarlemse Bluesband Johnny Feel Good. Met deze bluesband treedt Oscar regelmatig op in het Nederlandse blues circuit (zie onder). 
Met zijn vaste band, The Oscar Benton Blues Band, treedt Oscar voornamelijk op in het buitenland. Afgelopen juli nog als hoofdact en afsluiter van het vierdaagse Brezoi Bluesfestival in Roemenie met o.a. Ana Popovic en Beth Hart. Om maar even aan te geven wat een uniek fenomeen Oscar Benton is....altijd een eer en een genoegen hem live op het Patronaat-podium te mogen verwelkomen!


50 & Beyond - We schrijven 1968. De krant meldt de geboorte van een nieuwe band, John the Revelator, en een nieuw geluid: het stampt, het dreunt, het is pure blues. Dat hadden ze in het gezapige Haarlem nog niet meegemaakt. Deze blues huilde in de zalen. Achter de slide, de jank, de beat en the voice gingen vijf  jonge jongens schuil, helemaal gek van de muziek die ze maakten.
Ze wonnen het Loosdrecht Jazz Concours, waren op TV en bij gebrek aan andere zenders zag het hele land ze. En ze maakten voor het befaamde Decca label meteen hun eerste plaat, Wild Blues.

Dat was toen. Nu, een onvoorstelbare  50 jaar, vele optredens in binnen-en buitenland, een eigen studio en 15 albums later, staat John the Revelator nog steeds als een huis. Hun recent verschenen ‘The Blue Skin Album’ kreeg in het blad ‘Lust For Life’ een vier sterren recensie en ook Blues Magazine was laaiend enthousiast over de band. In de beschrijving van zijn blues theatershow noemt Johan Derksen John the Revelator in een adem met Cuby + Blizzards, Livin’ Blues, Rob Hoeke Rhythm & Blues Group, Bintangs en Flavium. 

Het afgelopen jaar heeft de band het 50-jarig jubileum gevierd met de release van de 4CD box ’50 & Beyond’ en een uitgebreide blues tournee langs het clubcircuit en de festivals.  "De band verheugt zich opnieuw te zijn uitgenodigd voor het Haarlemse Blues Eindejaarsconcert in het Patronaat.!" Melden de mannen. Nou, dat is geheel wederzijds!

Formatie:
Erwin Aubroeck: vocals, keyboards, conga’s
Paul Dammers: slide & rhythm guitar
Cor Dijkhuizen: drums
Tom Huissen: vocals & bass
Frans ten Kleij: lead & rhythm guitar

Johnny Feel Good

Als de namen South Side Blues Revue, Livin’ Blues, Oscar Benton, Barrelhouse, JURA, Johnny Laporte LIVE en Magic Frankie je iets zeggen dan weet je het waarschijnlijk al. Dampende rhythm and blues. Met een drive die niet te stoppen is. De leden van Johnny Feel Good laten nog steeds hun bluesmarks achter in bovengenoemde bands én in Johnny Feel Good. Ontstaan vanuit een vrienden-sessie in de oefenruimte, wordt het steeds duidelijker dat de band zijn stempel drukt in de bluesscene. De muziek van Johnny Feel Good voert je mee langs de randen van ervaringen die iedereen met elkaar deelt. Songs als ‘Get me some juice’, ‘I want to show you’, ‘Steeltrapped Mind’ en ‘Dreamride’ trekken diepe geulen in de barre bluesakkers. Met humor, zelfspot en het nodige relativeren, heeft elk optreden heeft zijn eigen dynamiek en is een avontuur op zich. That’s what makes Johnny Feel Good! Johnny Laporte is met Barrelhouse in het voorjaar van 2012 opgenomen in de Dutch Blues Hall of Fame en in 2017 kregen zij een Edison uitgreikt voor het Barrelhouse album ‘Almost There’.
I AM BACK - Bij gelegenheid is Oscar Benton de speciale gast. Met het uitkomen van zijn nieuwe album ‘I Am Back’ en ‘Live at Haarlem Jazz & More, 50 years on stage’ - in samenwerking met Johnny Laporte - voegt hij nieuwe hoofdstukken toe aan zijn lange Bluescarrière. Naar verwachting zal Oscar ook een aantal van zijn 'oude' stukken spelen, en is er na afloop van het optreden een signeersessie.

Johnny Feel Good bestaat uit:
Johnny Laporte - gitaar
Armando Jansen - gitaar/ zang
Jan Blaauw - zang
Art Bausch - drums
Mark Harmsma - bas
Pim Spetter - piano

Dit concert is uitverkocht!

Pin Only

ook interessant

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring