• indie
  • pop
  • techno
  • rock
  • reggae
  • folk
  • afrobeat
  • dance

Ma 27-04 | Nieuwe Groenmarkt Haarlem | 12.00 - 23.00

Koningsdag: live op de Nieuwe Groenmarkt

Jungle By Night
BADE
Olivier WeiterFriends Of The Family
Gyo Kretz
Bagjuice
LowaddictsSoundsystem
Onderstroom DJ's: Mark Boon B2B Tino, Marijn van Drunen

o.a. Jungle By Night + BADE + Olivier Weiter

Ben je er sowieso bij? Klik hier om te attenden op het Facebook event! 

Dit jaar presenteren Patronaat en Røring wederom een mega line-up op de Nieuwe Groenmarkt tijdens Koningsdag! Daarbij is de toegang gratis. Hieronder vind je meer informatie over de dag zelf:

Jungle By Night
De jonge afrobeat band Jungle By Night speelde op grote festivals als Lowlands, Into The Great Wide open, Noorderslag en zal tijdens Koningsdag de spieren losmaken in Haarlem! De muziek van muzikanten klinkt tropisch en geeft je het idee dat je ergens op een parelwit strand staat te dansen tussen de palmbomen terwijl de zon ondergaat. Behalve een plezier voor het oor, ook een plezier voor het oog, want een live show van Jungle By Night is gegarandeerde energie op het podium!

BADE
Vrolijk, energiek en meesleurend. Zomaar drie woorden die een live show van BADE omschrijven. Met ‘Hide No More’ sloeg de band van Bart van Liemt (ex frontman The Sheer) een regelrechte hit bij de Nederlandse radiostations. Tijdens Koningsdag zal de electronische indiepopband het podium betreden!

Olivier Weiter
Olivier Weiter draait een mix van melodieuze house en stuwende techno beats. De DJ is gemaakt om voor het grote publiek te spelen, zo draaide hij voor clubs in landen als Ibiza, Amerika, Spanje en Chili. Afgelopen december was Weiter ook te zien op de Nieuwe Groenmarkt tijdens Serious Request. Get ready!

Friends Of The Family
Friends of the Family is de naam die zeven samengeraapte muzikanten ooit aan hun Haags-Rotterdams folkcollectief gaven, maar kan inmiddels gerust een tegen levensstijl aangrenzende beweging genoemd worden. De band speelt een mix tussen folk en indie omlijst door vrolijke zangpartijen. Feestje! 

Gyo Kretz
Op 27 april brengt Gyo Kretz de zomer naar de Nieuwe Groenmarkt! Gyo Kretz is een jonge Haarlemse singer-songwriter die popmuziek combineert met hiphop en bluesrock. De drumpartijen zijn pakkend, de gitaarpartijen houden je aandacht en de blazers zorgen voor een opzwepend geluid. Dit alles zit verpakt in catchy popsongs die je met gemak in de sferen van tijdloze zwoele zomeravonden zullen brengen. 

Bagjuice
Bij Bagjuice zit je goed als je liefhebber bent van reggae en dub. De muziek van de band klinkt verfrissend. De live shows worden gespeeld met veel galm en op het podium wordt gewerkt met een palet aan instrumenten. Zo is Bagjuice voorzien van blaaspiano’s, percussie, gitaren, bass, drums en verschillende vocalisten. 

LowaddictsSoundsystem
De downtempo, elektronische muziek gemaakt door Dillan, wordt op creatieve wijze neergezet. Zo wordt de set ondersteund door toffe visuals die doen denken aan de albumcovers van Phaeleh en wordt de zang ieder nummer door een ander gedaan. LowaddictSoundstystem was dit jaar één van de deelnemers tijdens de Rob Acda Awards!

Onderstroom DJ's: Mark Boon B2B Tino, Marijn van Drunen
Onderstroom onderscheidt zich al jaren met toonaangevende dance producties in en rond Haarlem. Deze organisatie zal drie dj's neerzetten op deze editie van Koningsdag. Dit zullen zijn: Marijn van Drunen, Tino en Mark Boon. Marijn gaat ons bedienen van de nieuwste en vergeten house hits en daarna Mark en Tino b2b die de lekkerste techno zullen laten horen. Smullen dus!

Dit event wordt mede mogelijk gemaakt door Oranje comité Haarlem.

Naar programma

ook interessant

Naar programma (2)
Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring