• rock
  • pop
  • indie
  • hiphop
  • elektronica

Do 27-04 | Nieuwe Groenmarkt Haarlem | Tijd: 12:00 - 22:00 u

Patronaat en Røring presenteren

The Cool Quest
Nuno Dos Santos & Sjamsoedin
OIJ
Jo Goes Hunting
Fata Boom
Palmsy
Rody Delorean & Friends
Pastinaak & De Vergeten Groenten

Koningsdag Live: The Cool Quest + Nuno Dos Santos & Sjamsoedin + OIJ + Jo Goes Hunting + Palmsy + Fata Boom

Patronaat en Røring presenteren tijdens Koningsdag weer een live podium met een mega line-up op de Nieuwe Groenmarkt. De toegang is gratis! Download hier het tijdschema.

Op het programma staan:

The Cool Quest
Na een spetterend optreden in Patronaat afgelopen november is The Cool Quest terug met zijn dansbare funk en pop! De nieuwe EP ‘Pulsar’ klinkt fris en volwassen; de sax is verruild voor een gitaar, maar de jazzy toetsen en goede dosis synths voelen als vertrouwd. De Zwolse band speelde al meer dan 140 shows en dit is pas het begin, als het aan hen ligt!

Nuno Dos Santos & Sjamsoedin
Speciaal voor Koningsdag bundelen Sjamsoedin (eerder bekend van Nobody Beats The Drum en Boemklatsch) en Nuno Dos Santos hun krachten voor een eclectische back 2 back DJ-set. De perfecte afsluiter van een feestelijke dag.

Jo Goes Hunting
Jimmi Jo Hueting is de ster van Jo Goes Hunting. De zingende drummer en alleskunner verweeft samen met zijn band een analoge synth-sound met harmonieuze indiepop. De laatste single ‘Confusion’ haalde 3voor12 en Pinguin Radio riep de hit uit tot ‘IJsbreker’.

OIJ
Al klaar om te dansen? OIJ warmt de avond op met spannende electropop. Met zijn veelbesproken liveshow was OIJ al te zien op alle grote festivals, waaronder Amsterdam Dance Event, om vervolgens lovende recensies te ontvangen.

Palmsy
Palmsy is een van de grote Haarlemse talenten die op punt van doorbreken staat! De dansbare indie rock van het gezelschap viel goed in de smaak tijdens de Popronde, en sindsdien is de band in een stroomversnelling geraakt. Bereid je voor op een mooi feestje!

Fata Boom
FATA BOOM is de ongeboren hiphop liefdesbaby van een Nederlandse indie producer en een jonge zangeres, die elkaar vonden bij de 3FM Awards 2016. FATA BOOM is een grungy hiphop-act beïnvloed door M.I.A., Die Antwoord, Missy Elliot, Grimes. Probeer maar eens stil te staan op deze muziek!

Rody Delorean & Friends
Haarlemmers Rody Delorean, Kaascous en Insayno vertegenwoordigen de lokale hiphop scene en staan samen op de planken.

De dag wordt geopend door Rob Acda Award-finalist Pastinaak & de Vergeten Groenten, met hun Nederlandstalige liedjes, over echte mensen, omdat achter ieder 'gewoon' mens een bijzonder verhaal schuil gaat!

Honger? De frietkraam van Friethoes serveert de hele dag de beste verse friet en snacks!

ook interessant