• metal
  • heavy
  • rock

Vr 27-05 | Philharmonie Haarlem | Open 19.00 u Aanvang 20.30 u | zaalkaarten/staanplaatsen: € 29,- vvk (ex fee) / € 33,- deur | balkon/zitplaatsen: € 32,- vvk (ex fee) / € 36,- deur

Patronaat presenteert in Philharmonie Haarlem

Zakk Wylde (USA)+ special guest Jared James Nichols (USA)

Zakk Wylde (USA) + special guest Jared James Nichols (USA)

De legendarische Amerikaanse metal gitarist beleefde succes door zijn soloprojecten, maar ook als gitarist bij Ozzy Osbourne en als frontman van Black Label Society. Dit is de enige show in Nederland van deze tour!

Let op: deze show vindt plaats in Philharmonie Haarlem. 

Toen hij nog maar 19 jaar oud was werd Zakk Wylde verkozen als nieuwe leadgitarist in de band bij Ozzy Osbourne, waar hij zo’n twintig jaar mee optrad. In de tijd dat hij bij Ozzy Osbourne speelde volgde hij de overleden gitarist Rhandy Rhoads op toen opvolger Jake E. Lee uiteindelijk de band verliet. In 1998 richtte Zakk Wylde Black Label Society op als artistieke uitlaatklep. Nog steeds draait hij met deze band op volle toeren. Nu focust hij zich op nieuw solo-werk. Wylde brengt op 8 april 2016 de opvolger ‘’Book Of Shadows II’’ uit van zijn eerste solo plaat ‘’Book Of Shadows’’ dat in 1996 werd gereleased. Kenmerkend is de gitaar van Wylde, de Gibson Les Paul Custom. Zijn gitaar heeft een bulls-eye paint, een ontwerp dat hij gebruikt om zich visueel te onderscheiden van Randy Rhoads. Het artwork op zijn gitaar was oorspronkelijk bedoeld om op de spiraal uit Vertigo (film) te laten lijken, maar de gitaar werd verkeerd geverfd en zo is de ‘’Zakk Wylde bulls-eye’’ ontstaan. De metal gitarist zal deze avond zowel oud -als nieuw solowerk ten gehore brengen.

De special guest deze avond is de 24-jarige Jared James Nichols. Hij speelde vóór zijn 21ste levensjaar op al meer dan 500 podia met grootheden als Buddy Guy, Kenny Wayne Spehherd en Derek Trucks. In 2015 bracht de bluesmuzikant zijn indrukwekkende debuutalbum 'Old Glory and the Wild Revival' uit. Zijn 'spierballen' bluesrock zou zomaar in één adem genoemd kunnen worden met artiesten als Joe Bonamassa, the Jimi Hendrix Experience en Stevie Ray Vaughan.

De show vindt plaats in Philhamonie Haarlem en wordt gepresenteerd door Patronaat.
 

ook interessant