• pop
  • legends
  • rock
  • hits
  • 70s

Do 27-05 | Patronaat | Open: 20:00 u Aanvang: 21:00 u | € 16,50 | Pin Only

VERPLAATST

Joy Division Undercover Celebrates: 65th Birthday IAN CURTIS

Joy Division Undercover  Celebrates: 65th Birthday IAN CURTIS

Deze show is verplaatst naar donderdag 4 november 2021

Het concert van Joy Division Undercover van zaterdag 20 juni 2020 is uitgesteld en zal nu plaatsvinden op donderdag 27 mei 2021. Daarbij wordt er een extra element toegevoegd. In 2021 zou de zanger Ian Curtis (die in 1980 besloot om een einde te maken aan zijn korte doch bewogen leven) 65 jaar geworden zijn, dus de band zal hier bij stil staan en voegt als subtitel aan deze nieuwe show toe: Celebrates 65th Birthday IAN CURTIS. De locatie en aanvangstijden zijn niet aangepast. 

Reeds gekochte kaarten blijven geldig voor de nieuwe datum. e-Ticketkopers hebben een e-mail ontvangen met meer informatie. We verzoeken bezoekers om niet telefonisch of per e-mail om meer informatie te vragen.

Actuele info: https://www.patronaat.nl/nieuws/21372099/Coronavirus-in-Nederland

 

Het Muzikale Verhaal van Ian Curtis en Joy Division 

In 2021 zou zanger Curtis zijn 65e verjaardag vieren maar in 1980 besloot hij helaas om een einde te maken aan zijn korte doch bewogen leven. We hebben het over 1980: de tijd van economische crisis, zwarte kleding, koude oorlog en new wave muziek. Meest opvallende band in deze periode is Joy Division, een Britse post-punk groep die met langzame en melancholische nummers in dit tijdperk veel invloed had op latere gothic en new wave bands. 

Ook hedendaagse bands als Editors, Interpol en White Lies halen hun invloeden uit de unieke sound van deze Britse band. De mystieke frontman en zanger Ian Curtis van Joy Division is een inspiratiebron voor velen. De Nederlandse fotograaf en regisseur Anton Corbijn ontmoet de zanger een aantal keer en maakt zijn eerste erkende foto’s van de Engelse band Joy Division. Corbijn besluit Ian’s leven te verfilmen en in 2007 verschijnt de veelgeprezen zwart-wit film Control in de bioscopen. 

 Joy Division brengt slechts twee officiële elpees uit: in 1979 Unknown Pleasures en een jaar later Closer. Bij het grote publiek zijn vooral de singles She’s Lost Control en Love Will  Tear Us Apart bekend. De echte fans kennen uiteraard meerdere juweeltjes.

 In 2021 zullen we Ian curtis en zijn band Joy Division eren.

 Daarbij zal Joy Division Undercover op sublieme wijze een goede greep uit het repertoir live vertolken. Met zanger Erny Green ( The Eternal), die het stemgeluid van Ian Curtis “griezelig” evenaart, en gitarist Henk Koorn (Hallo Venray) mag je deze kwaliteit ook verwachten. Een mooi  eerbetoon aan een bijzondere muzikant en band.

THE BAND

Vocals: Erny Green

Guitar: Henk Koorn

Bass; Edwin Oranje

Drums : Gerald Roerdinkveldboom

Keys & Guitar: Thijs Heij

Naar programma

ook interessant

Naar programma (2)
Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring