• funk
  • pop
  • jazz
  • afrobeat

Wo 27-06 | Woodstock69 | Open 20.00 u Aanvang live music 20.30 u | gratis

Woodstock Live X Patronaat presents: Togo All Stars

Woodstock Live X Patronaat presents: Togo All Stars

Patronaat en Woodstock69 te Bloemendaal aan Zee slaan de handen ineen voor nog meer moois op het strand! Naast de vaste Patronaat presents shows die al enkele zomers plaatsvinden op het buitenpodium van de strandtent, wordt daar nu de samenwerking Woodstock Live x Patronaat aan toegevoegd. Woensdagavonden in de zomerzon met gratis entree en de beste acts uit binnen- en buitenland! We kunnen niet wachten om af te trappen, al is het maar vanwege die bijzondere eerste naam: Togo All Stars.

All the way vanuit Lomé, de hoofdstad van Togo, komen de Togo All Stars! Middenin het gebied waar de West-Afrikaanse muziek ontbolsterde en grote successen vierde: de highlife uit Accra, het Orchestre Polyrythmo uit Cotonou, de legendarische Fela Kuti en zijn afrobeat uit Lagos. In deze omgeving creëerden de Togo All Stars hun opwindende, eigen stijl, een stijl waarin voodoo een grote rol speelt. 

Leendert van der Valk - muziekjournalist en schrijver van het boek Voudou (april 2017) - schrijft: “De Togo All Stars mengen funky voodoomuziek met highlife en afrobeat. De stuwende ritmes en blazers van dit bijzondere collectief - dat nog nooit eerder buiten Afrika te horen was - doen denken aan Fela Kuti's band.”

Ze komen in vol ornaat, geleid door een frontzanger en frontzangeres, met veel blazers en percussie én hun debuutplaat dus. Het is jazz, het is pop, het is afrobeat, highlife, funk en ook voodoo. Veel voodoo. Voodoo is de West-Afrikaanse religie die met de slavenhandel meekwam naar Amerika, daar verboden werd maar een schuilkerk vond in de muziek. De voodoogoden die Togo All Stars bezingen lieten hun sporen na in jazz, blues, salsa en samba.

Er valt nog wel meer over de band en haar muziek te vertellen maar, zoals de jonge bassist Wisdom Lawson Latevi van de Togo All Stars al eens zei: “Too much talking is not good, meet me on stage.”

Gratis te genieten vanaf 20.00 uur!

Let op! Dit concert vindt hier plaats: Woodstock69, Bloemendaal aan Zee.
Adres: Zeeweg 94, tent 7, Bloemendaal aan Zee. Meer info over deze locatie vind je hier.

ook interessant

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring