• indie
  • singer-songwriter
  • pop
  • folk

Za 28-10 | Groenmarkt Kerk | Open: 19:00 u Aanvang: 19:30 u | € 29,90 (exclusief banktransactiekosten vanaf €0.50)

Take me to Church Festival:

Admiral Freebee (BE)
Luke Sital Singh (UK)
CUT_

Admiral Freebee (BE) + Luke Sital Singh (UK) + CUT_

Zaterdag 28 oktober
Locatie: Groenmarktkerk - Nieuwe Groenmarkt 14
19:00 open
19:45 CUT_
20:45 Luke Sital-Singh
22:15 Admiral Freebee

Een unieke reeks concerten met bands van eigen bodem en internationale grootheden in een tweetal Haarlemse kerken. Patronaat en Gitaarlem slaan dit jaar weer de handen ineen voor ‘Take me to Church’. Op 28 oktober wordt de van zichzelf al prachtige Groenmarkt Kerk ingekleurd met acts als Admiral Freebee die een solo show zal doen, luister je naar dromerige folkliedjes van Luke Sital-Singh en ruilt CUT_ dit keer hun elektronische nummers in voor een ingetogen en kalme set. Op de tweede dag van dit festival, 29 oktober wordt de majestueuze St. Bavo aangedaan door Danny Vera die zijn bluesy americana liedjes in een bijzondere setting zal presenteren, speelt Matthew & The Atlas hun melancholisch getinte liedjes akoestisch en zorgt Kim Janssen voor kippenvel momenten met bijna breekbare nummers die goed overeind blijven staan. 

Admiral Freebee
Tijdens de donkere najaarsdagen speelt Admiral Freebee solo in een unieke setting tijdens onder andere het Take Me To Church Festival. Het belooft een hartverwarmende trip te worden door de vrolijke wanhoop die de Admiraal zijn oeuvre mag noemen, hier en daar voorzien van unieke toelichtingen door de man zelf. Zo krijgen we Tom Van Laere te zien zoals hij thuis zijn songs schrijft: alleen, omringd door een arsenaal keyboards, akoestische én electrische gitaren. In uitgebeende versies van De Grote Hits, maar ook in minder bekend werk zoals het wonderschone Poet’s Words, of het door merg en been snijdende Carry On.

Luke Sital-Singh
De getalenteerde Brit verscheen al in menig lijstje voor meest veelbelovende artiesten van 2014. Met 'Nothing Stays The Same' kwam hij op playlists terecht van o.a. 3FM en 3voor12. Vorig jaar nodigde Dotan Luke uit om te spelen tijdens zijn 7 Layers festival en was zo onder de indruk dat hij de singer-songwriter daarna nog een keer uitnodigde. Kort geleden bracht hij zijn meest recente album 'Time Is A Riddle' uit dat vol staat met kwetsbare en integere laid back liedjes. Dat album is hier te beluisteren. 

CUT_
(spreekt uit als: cut underscore) scoorde in 2014 een hit met een verbluffende Engelstalige cover van Stromae’s nummer Papaoutai. Inmiddels hebben zowel het clubcircuit als de festivals lucht van CUT_ ’s inventieve mix van beats, R&B en pop. Voor deze avond passen ze hun set aan door ingetogen en kalme versies van hun nummers te spelen. De band heeft al op Lowlands, Amsterdam Dance Event en Pitch gespeeld en brachten ze onlangs hun debuutalbum uit bij [PIAS] dat catchy nummers bevat als 'Tune In Tune Out'.

ook interessant

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring