• pop
  • nederlandstalig

Za 28-11 | Patronaat | Open: 19:30 u Aanvang: 20:00 u | € 21,50 | Pin Only

UITGESTELD!

Roxeanne HazesWIES

Roxeanne Hazes

LET OP: deze show is verplaatst naar zaterdag 24 april 2021!

Het concert van Roxeanne Hazes van 27 maart, verplaatst naar 28 november, is wederom uitgesteld en zal nu plaatsvinden op zaterdag 24 april 2021. De locatie en aanvangstijden zijn niet aangepast. Reeds gekochte kaarten blijven geldig voor de nieuwe datum. e-Ticketkopers hebben een e-mail ontvangen met meer informatie. We verzoeken bezoekers om niet telefonisch of per e-mail om meer informatie te vragen.

Actuele info: https://www.patronaat.nl/nieuws/21372099/Coronavirus-in-Nederland

 

Met haar debuutalbum In Mijn Bloed (2017) sloot Roxeanne Hazes een periode af; ongelukkig, zoekend, boos. Het maakproces was haar therapie. Haar kwetsbaarheid en eerlijkheid werden beloond met lovende reacties, een hit en een Edison. ‘Onze monden vielen open’, luidde het juryrapport. ‘Hazes vindt zichzelf opnieuw uit als kwetsbare popdiva die put uitrock, pop, levenslied, R&B en dance.’ Twee jaar later is Roxeanne Hazes terug met nieuwe muziek.

De carrière van Roxeanne begon op veertienjarige leeftijd. Middels vele honderden optredens en de steevast uitverkochte Holland Zingt Hazes concerten verblijdde ze Nederland en België met haar vaders muziek. Maar na tien jaar begon het te kriebelen en zocht ze een nieuwe uitdaging en uitlaatklep. “Ik wilde weer plezier krijgen in de muziek en een eigen stem en publiek vinden. Ik heb al prachtige dingen mogen doen, maar voor je eigen mensen staan met jouw liedjes is een nieuwe start waar ik lang van heb gedroomd.”

“Schrijven werkt heel therapeutisch voor mij. De een gaat naar een psycholoog en ik ga naar de studio. Dat is mijn atelier waar ik lekker de hele dag mijn kunst kan maken. Het verschil met het proces van mijn vorige album was dat ik toendertijd heel erg op de vlucht was. Ik zat vaak tot laat in de studio om aan dat album te werken. Ik was op zoek naar mezelf en naar iets muzikaals dat er nog niet was. Ik denk dat we dat laatste bereikt hebben. Maar nu weet ik veel beter wie ik ben, wie ik wil zijn en wat ik wil maken.”

Nog tot ver in haar zwangerschap stond Roxeanne op het podium en schreef ze aan nieuwe nummers. “Ik vond het heerlijk om met die grote buik op het podium te staan. Daarnaast kan ik slecht stil zitten en zat ik vol inspiratie. Je moet bedenken dat ik vijf jaar geleden begon met het werk aan mijn debuutalbum. Dat was een andere tijd en een andere Rox. Toen de derde tour met de ‘In Mijn Bloed’ liedjes was aangekondigd, wilde ik ook nieuwe verhalen en inspiraties delen. Ik vind het ook een statement: ik ben meer dan alleen moeder en ik vind mijn carrière, creativiteit en fans erg belangrijk. Wij vrouwen zijn in staat om een kind op de wereld te zetten en daarbij leven we ook nog eens in een tijd waarin we gehoord worden en ons mogen laten zien. Dat pak ik graag met beide handen aan.”

Verloofd, moeder en in een compleet andere fase van haar leven werkt Roxeanne Hazes aan haar tweede album. De eerste resultaten zijn de nieuwe single Mama Was Een Kloozak en voorgangen Bonnie & Clyde. “Ik was nog maar net bevallen van Fender en zat bovenop een grote hormonenbom. Ik wilde de liefde voor mijn verloofde op papier zetten. Ik denk dat veel mensen zich hier in zullen herkennen; het krijgen van een kindje maakt nog verliefder. Intens van iemand houden en daar alles voor over hebben; die ride or die-mentaliteit.” Deze ode aan de liefde schreef zichzelf als het ware. Zonder gastschrijvers en met een subtiele buiging naar Fleetwood Mac, een van haar favoriete bands.

“Moeder worden maakt me in bepaalde opzichten soft; ik word blij van verliefde mensen. Maar ik zal altijd een bepaalde boosheid en ‘fuck you’ naar het verleden houden. Dat blijf ik van me af schrijven. Ten opzichte van een aantal jaar geleden ben ik nog meer mezelf. Ik ben comfortabel in mijn kwetsbaarheid en durf hardop te zeggen ‘Ik hou van jou’. Maar ik zal altijd die melancholie in me houden. Dat zal in mijn Hazes-DNA zitten. Laat mij daar af en toemaar in zwelgen.”

Het nieuwe album is nog niet klaar. “Muziek maken is hetgeen dat ik het liefst doe. Ik wil liedjes maken die mensen blij maken en hopelijk in vervoering brengen. Dat kun je niet overhaasten. Het gaat heel goed, maar ik ben ook heel perfectionistisch. Het vertrekpunt is het vorige album: elektronische popgeluiden met een nostalgisch levenslied randje in een modern jasje. Maar ik merk ook dat ik nog meer muzikale vrijheid claim en grenzen op zoek:van een organisch bandliedje naar een eclectische donkere popsong.

De kersverse Nederpop-act WIES heeft de perfecte driehoeksdynamiek van pop, electronica en het raggende organische. Denk aan Ramses Shaffy meets alt-J, of Spinvis meets The Black Keys. Ondanks dat de band niet eens een jaar bestaat, werd er al gespeeld in zalen als Melkweg, Paradiso en TivoliVredenburg en wonnen zij de Amsterdamse Popprijs 2018 en Grote Prijs van Nederland 2019. Vanavond spelen ze in het voorprogramma van Roxeanne Hazes!

Naar programma

ook interessant

Naar programma (2)
Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring