• legends
  • bluesrock
  • blues

Vr 28-12 | Patronaat | Zaal open 19.00 u - Aanvang 19.30 u | € 17,00 (exclusief banktransactiekosten vanaf €0.50)

Haarlemse Blues Eindejaarsconcert:
Oscar Benton Blues Band
John the Revelator
Barrelhouse

Haarlemse Blues Eindejaarsconcert: Oscar Benton Blues Band + John the Revelator + Barrelhouse

Na het succes van 100 Jaar Haarlemse Blues in januari, waarbij Oscar Benton en John the Revelator een volle Grote Zaal lieten horen hoe Haarlemse Blues klinkt, is het tijd voor een vervolg! Patronaat’s laatste live concert van het jaar staat helemaal in het teken van de Haarlemse Blues. We nodigen opnieuw Oscar Benton Blues Band en John the Revelator uit, versterkt door blueshelden Barrelhouse die hun 45e 'verjaardag' zullen vieren. Dit wordt de aftrap van een mooie jubileumtour door het hele land!

Oscar Benton is zijn carrière begonnen in 1968. Het eerste succes dat hij boekte was het winnen van het prestigieuze Loosdrecht Jazz Concours dat jaar. Acht albums en tientallen singles volgden; zijn nummer Bensonhurst Blues werd een ware hit in binnen- en buitenland. Deze Haarlemse blueslegende treedt inmiddels enkel bij hoge uitzondering op, gezien zijn gezondheid. We zijn enorm vereerd dat hij dit jaar ook op 27 december aanwezig is met zijn steengoede bluesband.

John the Revelator vierde dit jaar tevens zijn vijftig jarige bestaan. De band heeft in de tijd niet vaak stil gezeten; maar liefst vijftien albums staan op hun naam, met als laatste kindje de nieuwe live CD 'Dreamtime'. Alle bezoekers krijgen na afloop een voucher overhandigd waarmee dit digi-album gratis kan worden gedownload. John the Revelator scoorde met de plaat ‘The Blue Skin Album’ nog lovende recensies en vier sterren in Lust For Life en Blues Magazine. Blueskenner Johan Derksen noemde de band in één adem met Cuby + Blizzards, Livin’ Blues, Rob Hoeke Rhythm & Blues Group en Bintangs.

Barrelhouse
Deze bluesrock legendes hebben iets te vieren: dit jaar bestaan ze 45 jaar. Dat wordt gevierd met een uitgebreide tour door de lage landen, waarvan het concert in Patronaat de aftrap zal zijn. Na al die jaren heeft Barrelhouse nog altijd dezelfde energie, intimiteit en vitaliteit als bij het eerste optreden in mei 1974 in Mahogany Hall in Edam. Op zo’n vijftien albums en een DVD vind je het resultaat van alle uitstapjes naar country, rock, folk en jazz, soms met gastmuzikanten, en soms natuurlijk terug naar de pure blues. Het wezen van de blues is altijd de leidraad en het live optreden de maatstaf. Barrelhouse ís de blues.
Ook kondigde Barrelhouse hun verzamelbox aan: Barrelhouse: 45 Years On The Road verschijnt op 1 februari 2019
Over dit zeer bijzondere album meldt de formatie: ‘Don’t Look Back’ is wat Van Morrison al zong. Een gemakkelijk advies om te volgen voor een jonge Tineke Schoemaker destijds. Ruim 45 jaar en twaalf albums later kom je daar wat moeilijker onderuit. Barrelhouse brengt op 1 februari 2019 de verzamelbox 45 Years On The Road met daarop een aantal albums die nooit eerder op CD zijn verschenen. Barrelhouse was er in eerste instantie niet op uit om een hit te scoren. Ieder bandlid heeft zijn of haar eigen favoriete nummer op ieder album. Sinds 1974 bracht Barrelhouse twaalf albums uit, waarvan de eerste zes enkel op vinyl verschenen. Als je naar de verschijningsdata van albums kijkt zie je een periode van tien jaar waarin geen albums verschenen en geen optredens plaatsvonden. In 1993 besloot Barrelhouse weer shows te spelen waarna de drang om nieuwe nummers te maken weer kwam. Sindsdien verschenen nog zes albums waarvan de meest recente ‘Almost There’ met een Edison werd bekroond.
Barrelhouse speelt sinds 1974 in ongewijzigde bezetting met Tineke Schoemaker (zang), Johnny LaPorte (gitaar), Guus LaPorte (gitaar), Han van Dam (piano), Bob Dros (drum) en Jan Willem Sligting (bas).


Tijdschema (onder voorbehoud):
19:00 open
19:30 – 20:15 Oscar Benton Blues Band
20:30 – 21:30 John The Revelator
22:00 – 23:00 Barrelhouse

Naar programma
Naar programma (2)
Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring